Hrga o 200.000 kuna za povratnike: Da meni netko pokloni taj novac...

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

MIRJANA HRGA na svom se Facebook profilu osvrnula na Plenkovićevu najavu novih demografskih mjera prema kojima će država povratnicima iz stranih zemalja davati određeni iznos novca.

"30 tisuća eura, 20 tisuća eura. Ali, ne valja ni kad daju. Da meni netko pokloni taj novac, odmah bih kupila vrhunski štednjak, sous videu, komoru... Možda komad zemlje. Zasadila svoje povrće, unaprijedila ponudu, olakšala rad. Puno sam već napravila i ovako zahvaljujući dosadašnjem kratkom ali upornom radu, a za ovo ću morati raditi još malo", započela je Hrga objavu.

30 tisuća eura, 20 tisuća eura. Ali, ne valja ni kad daju. Da meni netko pokloni taj novac, odmah bi kupila vrhunski...

Objavljuje Mirjana HrgaSrijeda, 22. prosinca 2021.

"Može se. I nije drama poslovati i uživati u rezultatima ako radiš, disciplinirano i uredno posluješ. Nisam do sada imala iskustvo privatnog poduzetništva. Vječito strašenja kako je to u Hrvatskoj nemoguće, kako je država nezasitna, kako ti ništa ne može ostati... Zavisi što očekuješ. Čudo preko noći ili nešto realnije. Da sam znala da je ovako, puno bih prije ovo napravila. I nisam razočarana što će netko dobiti, a ja neću. Njihov povratak doživjela bih kao benefit za sve nas", dodala je. 

Podsjećamo, radi se o poticajima za samozapošljavanje u iznosu od 150 ili 110 tisuća kuna, ovisno o industriji, plus dodatnih 50 tisuća ako se netko vraća iz EU odnosno 25 tisuća kuna ako se radi o preseljenju unutar zemlje u manje razvijeno područje.

Inače, Plenkovićevih 200 tisuća kuna danas su mnogi komentirali te je postalo sprdnja na Twitteru.

Pročitajte više