HRT gasi emisiju Kod nas doma Uršule Tolj

Foto: Instagram

NAKON što je krajem prošle godine smijenjena s mjesta urednice Dore, Uršula Tolj ostaje i bez svoje emisije Kod nas doma, koju je vodila petkom i u kojoj je intervjuirala zvijezde s hrvatske i regionalne glazbene scene.

Naime, emisija je iznenada ugašena te je uklonjena iz jesenske sheme HRT-a.

"Istina je, emisija se gasi", potvrdila nam je Uršula u razgovoru. "Meni je žao jer više neće biti te glazbene emisije, ali, koliko znam, razlog gašenja je što takvog sadržaja na HRT-u ima navodno već dovoljno.

Ja na HRT-u ostajem. Zaposlena sam za stalno i radim što mi se kaže. Da me pošalju na plac, izvještavala bih s placa. U planu je jedna nova-stara emisija, ali ne bih htjela ja ništa o tome govoriti. HRT će poslati sve detalje", objasnila je.

Upitali smo HRT za komentar te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

"Izgubila" Doru zbog kostima?

Podsjetimo, Uršula, koja na državnoj televiziji radi već 25 godina, dobila je otkaz prošle godine na mjestu šefice Dore te je umjesto nje došao Tomislav Štengl, urednik drugog programa HTV-a i v. d. urednika prvog programa HTV-a.

Nakon toga počelo se šuškati da su probleme stvorili kostimi korišteni u nastupu Albine Grčić na prošlogodišnjem Eurosongu.

Naime, Uršula je navodno odlučila zaobići HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler te angažirati vanjske dizajnere. Na kraju je Albinin kostim radio dizajner Juraj Zigman, a Svekler navodno nije odobrila tu odjeću.

Kao jedan od razloga smjene navodio se i račun od 159.96 eura iz Rotterdama, kada je Uršula navodno na svoju ruku trošila HRT-ov novac u nizozemskoj Bershki.

Pročitajte više