HRT gasi radijsku emisiju koja je emitirana 25 godina. Slušatelji: Kakva šteta

Petar Glebov/PIXSELL

NAKON 25 godina emitiranja HRT gasi radijsku emisiju Globotomija, koju su vodili Mirko Fodor i Andro Tomović.

"Nakon punih četvrt stoljeća došao je trenutak rastanka. Odlazimo u ropotarnicu radijske povijesti. Postajemo Ad acta. Sutra od 10.00 do 13.13 budite svjedoci vremena uz posljednju Globotomiju u povijesti. Zbogom!", objavljeno je na Facebook profilu Drugog programa Hrvatskog radija.

Nakon punih četvrt stoljeća došao je trenutak rastanka. Odlazimo u ropotarnicu radijske povijesti. Postajemo Ad acta....

Objavljuje HR2Četvrtak, 7. rujna 2023.

Objava je izazvala puno reakcija slušatelja koji su, sudeći po komentarima, nezadovoljni ovom odlukom.

"Pa da! Sve što valja treba razjebat u ovoj državi!!!", "Šteta, uz Globotomiju na radiju bih vozio i na kraj svijeta...", "Nakon godina slušanja Globotomije nekak se nadam da je to još jedna u nizu globotomičarskih zajebancija!!! Čitam i ne vjerujem", "Šteta, to je bila jedna od najboljih radijskih emisija", "Za mene je HR2 mrtav ako je ovo istina", "Velika šteta. Jedina stvar radi koje sam okretao na HR", samo su neki od komentara.

Zašto je došlo do gašenja emisije i što će se emitirati u njenom terminu, upitali smo HRT, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

"Edukativna komponenta, kroz bizarno i suludo"

Emisija je išla petkom od 10 do 13:30, a sutra je zadnja epizoda.

"Globotomija nosi edukativnu komponentu, kroz bizarno i suludo, slušateljima pokazujući i prikazujući, što ne treba činiti u životu. Tematski kvizovi također imaju svrhu osim zabaviti i ponešto naučiti sudionike. Svojim sadržajem i ponekad kontroverznim izričajem Globotomija je u proteklim godinama zaslužila jedinstveno mjesto i kultni status u hrvatskom radijskom prostoru", stajalo je u opisu emisije koja je trajala četvrt stoljeća.

Pročitajte više