HRT objavio da večeras neće prikazati film u kojemu se ukradu Tuđmanove kosti

Screenshot: YouTube

NAKON što je zastupnik suverenista Hrvoje Zekanović napao HRT jer je, kako je kazao, planirao pustiti film Koja je ovo država Vinka Brešana, oglasio se i HRT. 

"Hrvatska radiotelevizija obavještava gledatelje da je film koji je večeras trebao biti emitiran u 21 sat u sklopu Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom na HTV2 - Koja je ovo država u režiji Vinka Brešana i produkciji Ivana Maloče - bio predložen još u rujnu od strane uredništva Dramskog programa HTV-a."

"Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević je danas, nakon pregledanog filma, donio odluku da je spomenuti film neprimjeren emitiranju na godišnjicu smrti prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, te će biti emitiran u nekom od narednih termina Ciklusa hrvatskog filma četvrtkom", naveo je HRT u priopćenju.

 

Podsjećamo, Zekanović smatra problematičnim to što u filmu netko ukrade Tuđmanove kosti. Posebno mu smeta što se, kako je kazao, taj film planirao pustiti na obljetnicu Tuđmanove smrti.

Umjesto filma Koja je ovo država premijerno je emitiran film Via-a-Vis redatelja Nevia Marasovića.

Film Koja je ovo država govori o suicidalnom generalu, ministru u hrvatskoj vladi koji se dobrovoljno zatvori u zatvorsku ćeliju i roditeljima (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji ukradu lijesove s ostacima pokojnih predsjednika Hrvatske i Srbije ne bi li prisilili svoje vlade da napokon pronađu grobove njihove djece koja su poginula u ratu.

Pročitajte više