HRT objavio prilog o muškarcu koji pegla robu

Screenshot: HRT

HRT je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska emitirao prilog o - muškarcu koji pegla odjeću. Da, dobro ste pročitali. 

Iako mnoge žene diljem svijeta peglaju robu i to je za njih samo još jedan od kućanskih poslova, HRT je snimio prilog o muškarcu koji radi isto to.

Ima i neke trikove za bolje peglanje odjeće

Kako pišu, Ivan Malić, "čovjek koji ima ozbiljnu poslovnu karijeru, počeo se baviti optimizacijom peglanja kako bi sebi i supruzi omogućio što više slobodnog vremena". Kod podjele kućanskih poslova sa suprugom, shvatio je da je peglanje sjajan odabir. 

"Moj posao nije bilo pranje i sušenje. Meni je došla hrpa robe na dasku za peglanje i moj posao je bio da opeglam. Prvo sam se bavio ovim, što je bio moj opis posla. Zabavio sam se s daskama, shvatio da mi nijedna ne odgovara, pa sam napravio svoju verziju i navlake i postavke jer su mi uvijek smetale rupice na dasci koje su ostajale na košuljama. Tako da sam se pozabavio svojim alatima, a onda sam shvatio, ako želim da se taj posao što prije napravi, da se moram pozabaviti s nekoliko stvari", rekao je Ivan. 

Ivan Malić inače čovjek koji ima ozbiljnu poslovnu karijeru počeo se baviti optimizacijom peglanja kako bi sebi i supruzi omogućio što više slobodnog vremena. #DobroJutroHrvatska Dobro jutro, Hrvatska Više: https://tinyurl.com/bdepzwv7

Objavljuje HRT Vijesti u Utorak, 28. svibnja 2024.

Otkrio je i svoj trik za lakše peglanje. "Moj čarobni štapić se zapravo zove sušenje, a na sušenju istresanje, majice, hlače, košulje. Ne vješam ih na sušilo, nego ih odmah stavljam na vješalicu. Na taj način je gravitacija malo popegla uz istresanje", rekao je.

Ispričao je i kako je važna organizacija odjeće. "Vidio sam da mi je jako zgodno da odmah kod peglanja složim nekakve četiri hrpe, svaka ide za svakog člana obitelji. Onda sam shvatio da dolje moram staviti hlače koje su najtvrđe te na njih slagati sve ostalo. Međutim, da bih to mogao raditi, morao sam složiti red kako stvari radim na samom štriku, kako ih stavljam i skidam sa štrika", rekao je.

Savjete objavljuje i na YouTubeu

Kaže da je i brži nego što Google piše. 

"Pokušao sam naći statistike na internetu, koliko ljudi troše za peglanje. Usporedio sam svoju tehniku i rezultate i vidio da je obična doza oko 3 perilice koje obitelji peru kroz tjedan, opeglam u 30 minuta, dok je Google rekao da treba 2 sata.

Onda sam pokušao to pretvoriti u uštede na električnu energiju, Co2, klimatske promjene. Zapravo mi je sipala prilično dobra ušteda, koliko se zapravo Co2 uštedi i koliko se novaca može uštedjeti na računima za struju. Izračunao sam ako svi prosječno peglaju kao što kaže Google i ako počnu peglati kao što pegla Ironman, odnosno ja, možete zapravo uštedjeti, na područje Hrvatske, 4 milijuna eura", rekao je.

Ivan ima i YouTube školicu Ironman gdje otkriva druge vještine i trikove kod peglanja. Pa evo, ako vas zanimaju savjeti za savršeno ispeglanu robu, znate gdje ćete ih pronaći...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.