Hrvat propješačio preko 1000 km kako bi došao na Euro: "Svi su mi rekli da sam lud"

Foto: Index

Hrvatski navijač Kristijan Detić je 25. svibnja točno u podne krenuo pješice iz Črešnjeva prema Berlinu, u koji je stigao danas oko 13:30.

Detić je član kluba navijača hrvatske reprezentacije Croatian Fans Embassy CFE – Mi Hrvati te je na taj način odlučio dati podršku reprezentaciji, izborniku Daliću, kapetanu Modriću i stručnom stožeru. Otkrio nam je da je do Berlina stigao poprilično umoran.

"Ja sam sad na minus 10, i psihički i fizički i emocionalno. Još uvijek nisam svjestan što sam učinio", rekao je za Index i otkrio da je poklonio kartu za posljednju utakmicu Hrvatske u skupini, koju će igrati protiv Italije. "Razočaran sam ovim preprodavačima karata koji ih prodaju za 500-600 eura, to za mene nisu ljudi", rekao je.

 

"Napravio sam to iz želje za avanturom"

Pješice je prošao 1050 kilometara, no ni u jednom trenu nije poželio odustati. "Pratila me kiša četiri, pet dana kad sam ulazio iz Austrije u Njemačku, sve na meni je bilo mokro. Srećom, ugostila me jedna obitelj i tamo sam se onda osušio, a ujutro sam saznao da je 8 kilometara od nas poplava, pa sam sjeo na vlak da to sve izbjegnem", rekao je Detić.

"Nije primjereno da sad skinem tenisice i čarape, pa da vam pokažem stopala. Nakon desetog dana sam imao 17 žuljeva, a jučer sam ih izbrojio 27", rekao je i naglasio kako nije nikakva oklada bila u pitanju. "Ja sam to napravio za sebe, iz želje za avanturom i to sam automatski spojio s navijanjem, a svi su mi govorili da sam lud kad sam im rekao što želim napraviti", dodao je.

Ideja mu je pala na pamet još početkom godine, a najteže mu je to bilo prezentirati supruzi. "Prezentirao sam joj jako dobro to, pa me pustila", zaključio je kroz smijeh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.