Hrvat u ulozi zelenog čudovišta Hulka

KADA smo već hollywoodske zvijezde Karla Maldena i Johna Malkovicha zbog hrvatske krvi u genima proglasili zemljacima, možemo to učiniti i s Australcem Ericom Banom.

Rođen je 1968. godine u Melbourneu kao Eric Banadinović od tate Hrvata i mame Nijemice, a radio je kao barmen u hotelu dok se nije pojavio u humorističkoj televizijskoj seriji "Full Frontal" i odbacio zadnji dio prezimena.

Proslavio se u ratnom filmu "Black Hawk Dawn" čuvenog redatelja "Gladijatora" Ridleya Scotta, a nova uloga zelenog čudovišta mogla bi mu donijeti veliku popularnost.

Nakon Supermana, Spidermana, Daredevila i drugih junaka stripa koji su stigli na film došao je red i na Hulka, znanstvenika koji se pretvara u super snažnog zelembaća uvijek kada ga nešto razljuti.

Partneri u filmu su mu slavni Nick Nolte i Lou Ferrigno koji je svojevremeno igrao Hulka u popularnoj televizijskoj seriji.

Eric je pokazao da ima hrvatske krvi u sebi kada je pri potpisivanju ugovora dogovorio snimanje još dva nastavka u kojima će se njegov honorar povećavati ako prvi film postane veliki hit.

Ako vas zanima kako "naše gore list" Eric Hulk baca tenkove na vojne helikoptere pogledajte isječak filma na www.imdb.com.

Pročitajte više