Hrvati oduševljeni potezom Baby Lasagne: "Svaka čast, kapa do poda"

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Baby Lasagna ne želi prihvatiti 50.000 eura koje mu je ponudila vlada. Rekao je, između ostalog, da "postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći".

>> Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura. Molim Plenkovića da taj novac donira

Oduševio je svojim potezom

Zamolio je Plenkovića da donira tih 50.000 eura. Njegov potez naišao je na oduševljenje Hrvata, no neki su mu poručili da je trebao uzeti novac pa ga sam donirati.

"Dragi Marko, svaka ti čast! Ti si zaista prije svega ponos svojim roditeljima, a onda i svima nama", "Poznavajući našeg Plenkija i njemu slične, najbolje da uzmeš taj novac i sam doniraš", "Svaka čast ljudino", "Kapa do poda", "Još jednom je pokazao kako mu novac nije na prvom mjestu".

"Ovo je karakter, čovjek, ljudina. Mnogi se mogu posramiti na ovo, ali nažalost nema više ni srama ni poštovanja ni empatije prema nikome", "Kolika skromnost u tako mladom čovjeku. Pozdrav roditeljima koji su odgojili takvo dijete. Marko, nebo ti je granica", samo su neki od mnogo komentara.

Plenković ga htio nagraditi za promidžbu Hrvatske

Podsjetimo, na sjednici tehničke vlade Andrej Plenković objavio je da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, nakon njegovog nevjerojatnog uspjeha i osvojenog drugog mjesta na ovogodišnjem Eurosongu.

Odlučili su mu ponuditi nagradu od 50.000 eura za "ogromnu promidžbu" Hrvatske. Međutim, Marko se oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.

>> ANKETA Podržavate li potez Baby Lasagne?

Pročitajte više