Hrvati su danas zbog Milanovića masovno guglali ovaj pojam

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ZNATE li što zapravo označava pojam "narikača"? Ako ste ga danas prvi put čuli nakon što ga je izgovorio predsjednik Milanović ili ako ste ga možda već čuli, ali niste nikada obraćali pozornost na to što bi zapravo trebao značiti, izgleda da niste jedini.

Saborska zastupnica Marijana Puljak podijelila je na svom Facebook profilu zanimljivu Googleovu statistiku, koja je pokazala da se zanimanje Hrvata za objašnjenje pojma "narikača" drastično povećalo u manje od 24 sata.

Statistika pokazuje interes za pojam kroz posljednjih sedam dana, a iz priloženog screenshota vidljivo je da je interes prije 30. rujna bio gotovo nepostojeći. 

Tek s današnjim danom interes raste i linija koja bilježi broj pretraga naglo skače.

Ogroman interes na google za pojam “narikača” 🙂.

Objavljuje Marijana PuljakSrijeda, 30. rujna 2020.

"Narikača je žena koja nariče, oplakuje pokojnika, žena koja se time profesionalno bavi; jaukarica", jedno je od objašnjenja ovog pojma na portalu Jezikoslovac

"Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih stvarno ide", izjavio je Milanović dan nakon što su Orešković i Puljak ispred kluba Dragana Kovačevića izvele performans, nalijepivši tablu s natpisom Ured predsjednika RH. 

Zastupnice su se ubrzo oglasile povodom incidenta te su poručile da se pitaju zašto Milanović tako burno reagira. 

"Očito je da ga nešto potiče na ovu reakciju", rekle su u Dnevniku HRT-a, gdje su se pojavile kao gošće. 

 

Pročitajte više