Hrvatska dobila svoj "Jurski park": Istrom "šeću" dinosauri, možete ih i zajahati

U ISTRI je otvoren "hrvatski Jurski park". Jedini park s pokretnim dinosaurima u Hrvatskoj i drugi u Europi (jedan se nalazi u Poljskoj) smješten je u kompleksu nekad popularne diskoteke Margerita u Funtani, nedaleko od Poreča. Izloženi dinosauri se pokreću te ispuštaju autentične zvukove. U parku je osam velikih dinosaura, visine od 16 do 24 metra, tri manja na kojima djeca mogu "jahati", dva kostura i pet glava.

Prostor koji je godinama od zatvaranja diskoteke zjapio prazan iskorišten je za gradnju pretpovijesnog parka. Do kraja mjeseca bi u parku trebala biti otvorena i dječja igraonica, a uređenju ni tu nije kraj - zabavni park će kroz naredni period dobiti tematsko kazalište, brodice i vlakiće za obilazak, a sve će biti začinjeno i bogatom ugostiteljskom ponudom.

Cijena ulaznice u park koji se proteže na 40.000 četvornih metara i koji je investicija vrijedna 1,2 milijuna eura, iznosi 80 kuna za odrasle, 50 kuna za djecu od četiri do 12 godina, dok oni najmlađi u društvu dinosaura mogu uživati besplatno.

Pročitajte više