Objavljena lista najboljih destinacija za solo putnike. Hrvatska na samom vrhu

Foto: Shutterstock

SOLO putovanja sve su popularnija, a prema novom istraživanju tvrtke Bounce Hrvatska je najbolja destinacija za ljude koji vole putovati sami. Navode da su u svojoj studiji analizirali razne čimbenike popularnih turističkih odredišta kao što su broj atrakcija, cijene smještaja i hrane, prosječna temperatura i sigurnost.

"Hrvatska je dom zapanjujućih prirodnih ljepota, od kristalno čistih voda i atraktivnih nacionalnih parkova do prekrasnih gradova na obali. Ova država se također može pohvaliti brojnim maslinicima, stazama kroz borove šume i izvrsnim pješčanim plažama. Tu se nalazi i kultni biser Jadrana, grad Dubrovnik, koji je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta", opisali su.

Aktivnosti na otvorenom, hrana, povoljan smještaj...

Dodali su da se u Hrvatskoj solo putnicima nudi obilje aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, plivanje, vožnju kajakom i jedrenje. Ljubiteljima hrane su poručili da u našoj državi uvijek mogu pronaći svježe i ukusne plodove mora.

"Možete očekivati da ćete u ovoj zemlji pronaći povoljan smještaj, s hostelima koji prosječno koštaju 14.31 dolar (13.26 eura). Hrvatska je također jedna od najsigurnijih država na našoj listi za solo putnike, s ocjenom indeksa sigurnosti od 75.4/100 i indeksom kriminala od 24.6/10", zaključili su.

Popis 10 najboljih destinacija za solo putovanja: 

1. Hrvatska

2. Malta

3. Slovenija

4. Portugal

5. Island

6. Grčka

7. Mađarska

8. Španjolska

9. Singapur

10. Izrael

Pročitajte više