Hrvatska je treća na kladionicama za Eurosong. Ove dvije zemlje su ispred nas

Foto/Screenshot: Profimedia/YouTube

IAKO Dora još nije ni održana, Hrvatska je trenutno na trećem mjestu kladionica za Eurosong, što je njezina najbolja pozicija na eurovizijskim kladionicama ikad. S osmog je mjesta skočila na treće nakon što je Baby Lasagna objavio spot za svoju pjesmu Rim Tim Tagi Dim.

Ukrajina je od početka favoritkinja za pobjedu

Ispred Hrvatske na kladionicama su samo Ukrajina i Italija, koje su već odabrale svoje pjesme. Ukrajince će predstavljati alyona alyona i Jerry Heil s pjesmom Teresa & Maria, koja je pobijedila na izboru Vidbi. Ukrajina je od početka favoritkinja za pobjedu.

Angelina je prva žena koja predstavlja Italiju u zadnjih osam godina

Angelina Mango s pjesmom La noia pobjednica je 74. glazbenog festivala Sanremo te će predstavljati Italiju na ovogodišnjem Eurosongu. Mlada kantautorica prva je žena koja je nakon 10 godina pobijedila na najspektakularnijem talijanskom festivalu.

Ona je ujedno prva talijanska ženska predstavnica na Eurosongu u zadnjih osam godina nakon Francesce Michielin, koja je Italiju predstavljala u Stockholmu 2016. Premda njezina pobjeda na festivalu nije značila i automatsko predstavljanje Italije na Eurosongu, to je potvrđeno na konferenciji za novinare.

Time je Mango postala i prva talijanska solo izvođačica i pobjednica Sanrema koja će na Eurosongu izvesti svoju festivalsku pjesmu nakon 1964. godine, kada je Gigliola Cinquetti pobijedila s Non ho l’età.

Spot Baby Lasagne pogledan 200.000 puta u jednom danu

Podsjetimo, Baby Lasagna, ovogodišnji favorit Dore, jučer je objavio spot za pjesmu Rim Tim Tagi Dim. U samo jedan dan pjesma je skupila 200.000 pregleda.

"Vratio sam se s probe, jako umoran, i onda sam vidio ludilo koje je uzrokovao spot. Izvan sebe sam. Hvala vam što dijelite video, Hvala, hvala, hvala!" objavio je Baby Lasagna na društvenim mrežama te dodao kako mu dolazi jako puno poruka. 

"Nemojte se naviknuti na ono što vidite u spotu. Za Doru spremam nešto još luđe", dodao je. 

Spot je sniman na nekoliko lokacija u Markovoj rodnoj Istri. "Ovo je do sada najveći spot moje karijere, a mislim da se to može i vidjeti. Jako sam ponosan na moje najbliže koji su sudjelovali u stvaranju spota", rekao je pjevač ranije. 

Pročitajte više