Hrvatska manekenka voditeljica je u Cannesu: "Ovog se pravila svi moramo pridržavati"

Foto: Katica Rakuljić

KATICU RAKULJIĆ hrvatska je javnost upoznala kao prvu pratilju Miss Universe Hrvatske 2011. godine i predstavnicu na natjecanju za Supermodel svijeta. Nakon natjecanja na izboru posvetila se obrazovanju te je 2016. godine diplomirala na Sveučilištu Gothenburg.

Katica za sebe kaže da je oduvijek bila vrijedna osoba i da je sve činila kako bi postigla svoje ciljeve. "Prije svega, sve je došlo zbog moje odlučnosti. Međutim, moje titule ljepote, a posebice titula pratilje Miss Universe, utjecale su na moj uspjeh i dobivanje više posla i priznanja te sam to maksimalno iskoristila. Zahvalna sam na tome", rekla je Katica za Index.

Šest godina je radila za švedsku vladu

Diploma sa švedskog sveučilišta bila joj je od velike koristi. "Nakon što sam diplomirala, radila sam šest godina za švedsku vladu u Stockholmu, tako da mi je diploma bila korisna. Trenutno i dalje radim kao model, a kada dobijem projekte poput Cannesa, rado sudjelujem", kaže nam Katica.

Na svoj dosadašnji uspjeh, naravno, jako je ponosna. "Ponosna sam na sve što postignem, posebno kada znam da je to rezultat mog truda. Uvijek sam bila sama sebi najveći kritičar i želim neprestano napredovati u svemu što radim. Mislim da sam to zapravo naslijedila od svoje bake koja je uvijek bila marljiva žena i samo se nadam da je moja obitelj ponosna na mene. To mi je najvažnije", kaže.

Katica je, inače, rođena u Splitu, ali već dugo živi u Švedskoj. "Živim u Gothenburgu i često dolazim u Hrvatsku, posebno u Split, jednom ili dva puta godišnje. Rođena sam u Splitu i, naravno, to mi je najdraži i najljepši grad na svijetu", rekla nam je.

Ovih dana u Cannesu se održava filmski festival, koji je privukao brojna holivudska lica, a Katica je ondje voditeljica. To joj nije prvo voditeljsko iskustvo.

"U voditeljske vode sam prvi put ušla prije godinu dana kada sam radila u Stockholmu u TV4 studiju za jedan internacionalni program. Tada sam prvi put isprobala kako sve to ide, a kasnije sam više puta radila za njih i zaista sam se pronašla u tome i sviđa mi se. S One Press TV-om sada sam radila samo u Cannesu, a prije toga smo zajedno radili na 'Guldbaggen' - švedskoj filmskoj nagradi.

Dakle, to radim samo kad dobijem veći projekt. Malo mi je komično jer kada sam bila mlađa, najveći strah mi je bio javni nastup i hvatala me velika trema kada sam to trebala raditi, na primjer, u školi. Onda sam se prisilila da idem na satove javnog govora kako bih prevladala taj strah", ispričala je.

Upoznala je holivudske glumce

Posao voditeljice je definitivno njezin posao iz snova. "Jako mi je drago što sam mogla to isprobati i što to mogu raditi. Sviđa mi se posao voditeljice jer mi to dolazi prirodno i ne trebam se puno truditi", rekla je.

U Cannesu je imala prilike vidjeti brojne slavne zvijezde, a s nekima je i popričala. Otkrila nam je tko je na nju ostavio najbolji dojam.

"U Cannesu sam razgovarala s Madsom Mikkelsenom kad smo se sreli na trgu i jako mi se svidio. Došao je u Cannes zbog svog novog filma Indiana Jones sa suprugom i oboje su jako dragi, normalni ljudi, a mogli smo se i razumjeti na švedskom jer Mads je iz Danske. Bila sam u društvu Rennyja Harlina (redatelja filmova Die Hard) i Harrisona Forda na after partyju za Indiana Jones. Holivudski glumci koje sam upoznala su mi bili super", rekla je.

Pogledala je novi film s Deppom

Osim crvenog tepiha, koji je omiljeni dio mnogima na prestižnim događajima kao što je filmski festival u Cannesu, Katici se jako svidjelo što je bila i voditeljica. 

"Uvijek je super vidjeti sve lijepe haljine i outfite što se nose. Za mene osobno, najdraže mi je bilo biti voditeljica na crvenom tepihu. Jako je lijep osjećaj i atmosfera. I još moram reći da mi se jako svidjelo slušati Michaela Douglasa na seminaru na kojem je pričao u vezi mindseta i karijere. To me jako zanimalo i bilo mi je interesantno čuti njegovo iskustvo", rekla je.

Na festivalu zbog posla nije uspjela pogledati mnogo filmova, ali joj se jako svidio novi film s Johnnyjem Deppom Jean du Barry. Što se tiče filmskog festivala u Cannesu iza kulisa, Katica nam je otkrila jednu zanimljivost. 

"Kad dođete na crveni tepih, postoje određena pravila koja se moraju poštovati. Na primjer, ne smijete se slikati ili snimati selfie na crvenom tepihu sa svojim mobitelom, to je rezervirano samo za profesionalne fotografe. I to vrijedi za svakoga", rekla je.

Pročitajte više