Hrvatska Mensa u subotu ima testiranje inteligencije. Ovo su primjeri zadataka

Foto: Press

Hrvatska Mensa održava testiranje inteligencije u subotu 23. ožujka u Zagrebu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranje inteligencije 23. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva je prvo ovogodišnje testiranje kojim se Hrvatska Mensa već 4. godinu u nizu pridružuje mnogim institucijama na području Republike Hrvatske u održavanju Tjedna darovitosti kojim se obilježava Međunarodni dan darovitih učenika.

"Na prethodno održanom testiranju na FER-u u prosincu prošle godine, gotovo 50% pristupnika je zadovoljilo uvjet za učlanjenje. Stoga, očekujemo dobre rezultate pristupnika i ovog puta", ističu iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense.

Minimalna dobna granica za testiranje je 14 godina

Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojemu primarni cilj nije postati član Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Niže možete vidjeti primjere zadataka:

1. 

2. 

3.

4.

5.

Pročitajte više