Hrvatska nastupa u prvoj večeri Eurosonga, ljudi pišu: Opet ništa od prolaska...

Foto: Press/EBU

DANAS je u Italiji održan ždrijeb za polufinala Eurosonga 2022., a slučajnim odabirom odlučeno je kako će Hrvatska nastupiti tijekom prve večeri, odnosno u prvom polufinalu, koje je po rasporedu 10. svibnja u Torinu.

Naime, Hrvatska se u polufinalu od susjeda našla samo sa Slovenijom, dok su Srbija i Crna Gora završile u drugom polufinalu.

Osim Hrvatske i Slovenije, u prvoj večeri nastupit će i Albanija, Bugarska, Latvija, Litva, Moldavija, Nizozemska, Švicarska, Ukrajina, Armenija, Austrija, Danska, Grčka, Hrvatska, Island, Norveška, Portugal i Rusija.

Hrvatska🇭🇷 će na #Eurovision2022 nastupiti u drugom dijelu prvog polufinala koje će se održati 10. svibnja. Jeste li zadovoljni ždrijebom? :)

Objavljuje Dora HRTUtorak, 25. siječnja 2022.

Gledateljima iz ovih zemalja bit će omogućeno glasanje za pjesme koje se natječu u prvom polufinalu, među kojima je i Hrvatska.

Međutim, za Hrvatsku neće moći glasati države koje se natječu u drugoj večeri, što uključuje i Srbiju te Crnu Goru.

Brojni obožavatelji Eurosonga izrazili su svoje mišljenje na društvenim mrežama ubrzo nakon ždrijeba.

"Namjerno razdvajaju zemlje Balkana", zaključila je komentatorica unatoč činjenici da se ždrijeb odlučivao slučajnim izvlačenjem.

"Opet ništa od prolaska, nema mjesta za nas", napisao je drugi komentator.

Neki su ipak optimističniji.

"Otprilike je u redu. Izbjegli smo neke stalne kvalifikante, a izvukli dosta zemalja s naše strane", napisao je komentator.

"Sve će zavisiti o pjesmama. Ja sam zadovoljan", dodao je drugi.

Pročitajte više