Hrvatska tiktokerica objavila popis najboljih srpskih izraza: "Toliko su mi slatki"

Hrvatska tiktokerica objavila popis najboljih srpskih izraza

HRVATSKA tiktokerica Lada postala je viralni hit u Srbiji nakon što je objavila dva videa posvećena riječima i frazama iz srpskog jezika koje je oduševljevaju.

"Top jedan najdraži izraz mi je kad kažu 'Mrzi me' kad moraju nešto napraviti. To mi je toliko slatko da njih nešto - mrzi da naprave, da ti se nešto ne da, kad je nešto tako teško za napraviti. Jednostavno, savršen izraz", započela je Lada u prvoj snimci koju je lajkalo skoro 30 tisuća ljudi.

@s.lada.k

Bukvalno prelepo

♬ original sound - sladak

"Onda jednostavno neprevodivo dobar 'radi me'. U hrvatskom nemamo tako dobar izraz, jedino možda u negativnom smislu kad kažemo 'pere me', ali ni blizu dovoljno dobro. Isto tako 'loži me', puno bolje od 'pali me'", nastavila je. Dodala je i da je oduševljavaju srpski nazivi za likove iz filmova, crtića ili knjiga, primjerice Sunđer Bob za Spužva Boba.

"Onda jako dobra dva, ostrvo i talasi, a još smješnija, mikrotalasna. Kad smo već na moru, ajkula, jednostavno puno bolje od morskog psa. Kakav pas?" kaže tiktokerica još. Oduševili su je i nazivi voća i povrća, zatim "matori", "ortaci", "parče", "obezbeđenje"...

Smor, žmurke, sprat...

A njen video oduševio je Srbe pa su je zamolili i za nastavak u kojem je tiktokerica spomenula i izraze poput "bukvalno smor", "kako beše", "veštački", "od A do Š", "gotivno", "bleja"... 

@s.lada.k Replying to @user6698137 ♬ original sound - sladak

"I sad tri rendom riječi. Okean. Ne znam zvuči li bolje od oceana, ali draga mi je. Kačket, puno bolje nego šilterica. Kiseonik, to mi je dobra jer je stalno moj prijatelj govori, pa mi je već postalo smiješno. Sviđa mi se. Žmurke, a ne skrivača, definitivno. Sprat, definitivno. Ne znam je li zbog one pjesme Sedmi sprat, pa zbog toga svi vole, pa i ja", našalila se.

Njene objave privukle su mnoštvo pozitivnih komentara, a prenijeli su ih i brojni srpski mediji. 

Koji je vama najbolji izraz iz srpskog jezika? Recite nam u anketi.

Pročitajte više