Hrvatska u polufinalu Eurosonga bila 15., Srbima i Malti možemo zahvaliti što nismo zadnji



NAKON što se i 56. Eurosong završio, a Europa dobila pobjednike iz Azerbejdžana, može se zaključiti kako je Hrvatska prošla zaista loše. Naime, u prvoj polufinalnoj večeri, Daria Kinzer i pjesma "Celebrate", uspjeli su izvojevati tek 15. mjesto. Treba napomenuti da je u konkurenciji bilo 19 zemalja.

I to mjesto možemo zaključiti Malti i Srbiji, koje su nam udijelile maksimalnih 12 bodova. Hrvatskoj je tada sedam bodova udijelila Albanija, četiri boda Azerbejdžan, Rusija i Irska dale su po jedan bod Hrvatskoj, a s četiri boda sve je zaključio San Marino. Gori od Hrvatske bili su tek San Marino, Norveška, Portugal i Poljska.

Inače, Hrvatska je u polufinalu dala bod San Marinu, dva boda Švicarskoj, tri boda Finskoj, četiri Malti, a pet Rusiji. Šest bodova Hrvati su udijelili Mađarskoj, a sedam Albaniji. Osam je od Hrvatske dobila Grčka, deset Azerbejdžan, a 12 Srbija.

Poredak za prvu polufinalnu večer izgledao je ovako:

1)Grčka
2) Azerbejdžan
3) Finska
4) Island
5) Litva
6) Gruzija
7) Mađarska
8) Srbija
9) Rusija
10) Švicarska
11) Malta
12) Armenija
13) Turska
14) Albanija
15) Hrvatska
16) San Marino

17) Norveška
18) Portugal
19) Poljska

Druga polufinalna večer donijela je prvo mjesto Švedskoj, dok su naši susjedi Slovenci završili na trećem, a Bosna i Hercegovina na petom mjestu. Merlin je dvanaest bodova dobio od Slovenaca, Slovaka, Austrijanaca i Makedonaca. Deset su mu udijelili Nizozemci te Francuzi. Slovenija je dvanaest dobila tek od susjeda, no manje bodova dobili su od skoro svih zemalja u polufinalu.

Poredak za drugu polufinalnu večer izgleda ovako:

1) Švedska
2) Danska
3) Slovenija
4) Rumunjska
5) Bosna i Hercegovina
6) Ukrajina
7) Austrija
8) Irska
9) Estonija
10) Moldavija
11) Belgija
12) Bugarska
13) Slovačka
14) Bjelorusija
15) Izrael
16) Makedonija
17) Latvija
18) Cipar
19) Nizozemska

Pročitajte više