Hrvatska YouTuberica: Svećenik mi ne želi krstiti sina zbog njegovog imena

Foto: Instagram

YOUTUBERICA Ivana Blažoti Mijoč požalila se na društvenim mrežama na svećenika koji ne želi krstiti njenog sina Lennoxa.

"Ono kad ti svećenik ne želi krstiti dijete njegovim imenom jer nije u kalendaru. Da čujem najzanimljivije prijedloge iz katoličkog kalendara da šokiramo svećenika", napisala je.

Ipak, priznala je da se samo šali i da neće šokirati svećenika.

"Vjerojatno ćemo krstiti tamo gdje je svećenik malo moderniji, ovo je samo za zabavu", napisala je pored ankete o potencijalnom imenu bebe.

Fanovi su joj predložili da sina preimenuje u Juda, Ivan Luka, Kunigunda ili Mason.

"Ako se uz civilno ime djetetu želi dodjeliti i krsno ime - kod dogovora o krštenju treba to naglasiti. Tu mogućnost ne preporučamo zbog eventualnih kasnijih problema oko imena jer i krsno ime se upisuje u maticu krštenih i uvijek se piše kod izdavanja svakog dokumenta. Najbolje je da se spominje samo ime koje dijete ima zapisano u rodnom listu i izvodu iz matične knjige jer je to jedino valjano za civilno - pravno područje i krsno ime može stvarati poteškoće", objasnili su iz Župe svetog Nikole Biskupa iz zagrebačkog Stenjevca.

"Kod podjeljivanja krštenja kršteniku se daje njegovo ime. Spada na roditelje da odaberu ime koje žele da se dadne njihovu djetetu. Može to biti ime nekog sveca i blaženika, ili narodno ime, ali treba paziti, a to je dužnost roditelja, kumova i posebno župnika, odnosno krstitelja, da se ne daju imena koja su strana kršćanskom osjećaju (kan. 855)", piše portal vjeraidjela.com.

>>>Hrvatska YouTuberica: "Ljudi kupuju kuće nakon dvije godine snimanja videa"<<<

Ivana je krajem listopada snimila svoj porođaj. Tijekom priprema za porođaj, CTG-a i praćenja trudova snimao ju je suprug Dražen, a iz konačnog videa izostavili su eksplicitan sadržaj. Gledatelji su mogli čuti trenutak u kojem je njihov sin Lennox stigao na svijet, odnosno upute sestara i njegov prvi plač.

Pročitajte više