Hrvatske cheerleadersice osvojile srebro na Europskom prvenstvu

Foto: Press

HRVATSKE cheerleadersice osvojile su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u cheerleadingu u Veroni u Italiji. 22 sportašice iz klubova Top Stars iz Umaga i Bravo iz Varaždina ujedinile su se u zajednički tim Bravo Croatia i izborile drugo mjesto u kategoriji Senior All Girl Elite. 

Djevojke su samostalno trenirale u svojim klubovima i pripremale se u Varaždinu i Umagu kako bi uvježbale zajedničku koreografiju. U samo devet dana priprema i 45 sati treninga tim se uspio pripremiti za veliko natjecanje i ostvariti odličan rezultat.

Žele pokrenuti Hrvatsku cheerleading reprezentaciju

Sportašice se nadaju da će ovim uspjehom potaknuti osnivanje prve Hrvatske cheerleading reprezentacije kako bi i službeno branile boje svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu u cheerleadingu 2024. u Orlandu na Floridi u SAD-u.

"Medalja koju su osvojili, ne samo da slavi talent, predanost i upornost već i prenosi važnu poruku o uspjehu. Ovo postignuće je primjer zajedništva i suradnje dvaju klubova koji će inspirirati druge da se priključe ovom atraktivnom i dinamičnom sportu", priopćeno je.

Pročitajte više