Hrvatski otok uvrstili na listu europskih otoka koji mnogima prolaze ispod radara

Foto: Shutterstock

PRESTIŽNI modni portal u svojem magazinu Net-a-porter nedavno je objavio popis nešto manje poznatih lokacija do kojih je, kako kažu, malo teže doći pa turistima često prolaze ispod radara.

Na njihovom popisu našao se i jedan hrvatski otok. Riječ je o Lošinju.

"Lošinj će vas oduševiti svojom azurnom bojom mora i netaknutim borovim šumama koje se savršeno stapaju sa šarenim, lučkim kućicama te tako tvore prizor koji izgleda kao s razglednice", napisali su u članku.

"Otok je dugo godina privlačio turiste koji su na Lošinj dolazili zbog navodno jedinstvenih ljekovitih svojstava morskog zraka, ali i zbog njegovog spektakularnog prirodnog okruženja, uključujući slikovitu arhitekturu, fascinantne obilaske dupina, njegovu bogatu povijest i jednako bogatu kulturu", dodaju. 

"Europa se doista može pohvaliti izuzetnim otocima"

Net-a-porter navodi kako je u Lošinju najbolje odsjesti u poznatoj uvali Čikat. Turistima savjetuju i da posjete restoran Alfred Keller s Michelinovom zvjezdicom, koji poslužuje lokalne hrvatske specijalitete te nudi spa tretmane inspirirane prirodom otoka. 

Na popisu su se našli i otok Formentera u Španjolskoj, Azori u Portugalu, otok Salina u Italiji, Île-d'Aix u Francuskoj, Antiparos u Grčkoj i otočje Scilly.

"Europa se doista može pohvaliti izuzetnim otocima. No kako biste pobjegli od ljetne gužve, uputite se na mjesto koje nije toliko istaknuto i do kojeg je malo teže doći", zaključuje se u tekstu.

Pročitajte više