Hrvatski pjevač poziva na bojkot: Nemojte se prijaviti na Doru, neka ide samo Kedžo

Foto: Instagram

HRVATSKI pjevač, tenor Max Hozić, na društvenim je mrežama pozvao hrvatske glazbenike na bojkot Dore 2021. godine.

Nakon što je HRT obznanio da na Eurosong 2021. godine neće ići Damir Kedžo nego pobjednik na Dori 2021. godine, uslijedilo je razočarenje, a Hozić je odlučio podržati Kedžu i pozvao ostale na bojkot.

"Pozivam sve pjevače da se ne prijave na Doru. Neka se samo Kedžo prijavi. Fer je fer", napisao je Max, a njegovu objavu podijelili su još neki glazbenici na Instagramu.

Kedžo se o pozivu na bojkot još nije oglasio.

Podsjetimo, HRT je mailom Damira Kedžu obavijestio da ne ide na Eurosong sljedeće godine. 

"HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021. - a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege", poručili su s nacionalne televizije.

"Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača - te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno", pojasnila je urednica Dore 2021. i šefica hrvatske eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Pročitajte više