Hrvatski profesor moli za pomoć: "Još nije vrijeme da odem na drugi svijet"

Foto: Facebook

PROFESOR Krešimir Mikić poznat je po svom doprinosu na području filma, zbog čega je član američke Akademije za filmsku umjetnost i znanost i jedan od članova komisije za dodjelu Oscara.

Završio je tri fakulteta, a na čak pet njih je i predavao. Na Akademiji dramskih umjetnosti, Filozofskom i Učiteljskom fakultetu, Studiju dizajna, Fakultetu političkih znanosti i Vernu odgojio je generacije studenata, a zbog svih svojih kvaliteta proglašen je i najboljim profesorom na svijetu.

Profesor je objavio da boluje od leukemije zbog čega je javno pozvao za pomoć oko prikupljanja donacija kako bi mogao pokriti skupe troškove liječenja u Americi.

"Kažu da sam najbolji profesor na svijetu. Stoga moje vrijeme za odlazak u neki drugi svijet još nije došlo, znam to u sebi. Još ima puno znanja, iskustva, savjeta, razgovora koje moram obaviti, podijeliti, ostaviti mlađima, studentima, prijateljima, strancima. Naime, ja sam jako bolestan i ovim putem skupljam novac za po život bitnu operaciju u Americi. Bolest koja me iznimno umorila je leukemija, a jedini način da je prebolim je transplantacija koštane srži u Zdravstvenom centru Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu", napisao je na platformi GoFundMe.

Dodao je da mu je nekoliko dragih prijatelja već pomoglo, no nedostaje mu još 14.000 eura koje mora skupiti kako ne bi morao odgoditi neizbježnu operaciju.

"Od obitelji nemam više nikoga zato i ovisim o pomoći prijatelja, ali i potpunih stranaca. Na mom Facebook profilu možete čitati i pratiti o mojoj životnoj bitci, ali možete mi se i javiti. Jedna napomena za kraj svima koji se odluče pomoći mi, prilikom unosa podataka o kartici potrebno je mišem kliknuti na slikice (ikone) kartice. Hvala neizmjerno", napisao je.

Pročitajte više