Hrvatski reality parovi: Bilo je preljuba, spletki i 18+ scena pred kamerom

Foto: RTL

DOBAR ljubavni zaplet srce je svakog pravog reality showa, čak i onih kojima sparivanje nije u naslovu ili osnovnom opisu. I dok su se domaći kandidati u prvim sezonama Big Brothera i sličnih projekata držali uglavnom kao sveci ili barem majstori apstinencije, ekspanzijom sličnih formata opustila se i natjecateljska ekipa pa su neskriptirani ljubavni zapleti i drame postali naša TV svakodnevica.

Ipak, danas podsjećamo na one parove čija je ljubav izdržala puno duže od samog realityja, kod nekih čak i do danas.

Marijana i Nemeš ("Big Brother", 2011.)

Čak i oni neskloni televiziji i žutilu te su 2011. godine itekako znali za Marijanu Čvrljak i Nikolu Nemeševića Nemeša - uz Dikana i Vlatku, najdramatičniji ljubavni par ikad zabilježen u ovdašnjem medijskom prostoru. Upoznali su se u prvom regionalnom Big Brotheru snimanom na beogradskom Košutnjaku, i to odmah s ozbiljnim posljedicama. Marijana je pred kamerama prevarila tadašnjeg supruga i zaključila da je u "mrtvom braku", a svi su se raspisali o "ljubavi Srbina i Hrvatice" (čije svađe, ajde barem nešto, nikad nisu bile nacionalno bazirane pa dežurni brojači krvnih zrnaca nisu imali o čemu pričati). Marijana je na kraju i pobijedila u Big Brotheru, ali tih dana nije joj bilo do slavlja - situacija se toliko zakuhala da je po izlasku s njom morala biti psihijatrica, pazeći pritom da odjednom ne proguta sve negativno što se o njoj pisalo dok je bila u izolaciji. Suprotno očekivanjima, Marijana se stvarno razvela od prvog supruga, Nemeš se iz Srbije preselio k njoj i njezinoj kćeri, a zatim su se i vjenčali. Sredinom 2017. objavili su pak da se razvode - baš kad su svi pomislili da su izdržali sve nedaće, Marijana i Nemeš proglasili su konačan kraj.

Goran i Hana ("Gospodin Savršeni", 2018.)

Dok se u Big Brotheru i gledatelji i producenti nadaju nekim ljubavnim iskrama, u Gospodinu Savršenom one su - glavni zadatak. Iako se većini gledatelja tijekom prve domaće sezone ovog svjetski megapopularnog formata činilo da savršeni Goran Jurenec nije istinski zainteresiran ni za jednu od ponuđenih dana, kako je sezona odmicala, stvari su počele sjedati na svoje mjesto - u korist natjecateljice Ive. No što bi ovakav format bio bez dramatičnog obrata u finalu? Znao je to očito i Goran pa se u posljednji tren odlučio za Hanu Rodić. Ipak, najveći šok javnosti je priredio nakon što su se kamere ugasile - dok su se gledatelji na kavama kladili koliko će sati ili minuta ostati u vezi, Goran i Hana postali su pravi par. Toliko pravi da su se pojavili i u prvoj sezoni reality showa "Superpar", i to, po Haninu priznanju, kako bi pokazali da "Goran možda nije onaj umišljeni lik iz Gospodina Savršenog". 

Ivana i Dino ("Farma", 2008.)

Ivana je bila bivša missica, a Dino mister i bivši dečko Vlatke Pokos te autor knjige "Od dilera do mistera". Te su ih poslovno-životne reference dovele u celebrity izdanje "Farme", pred čijim su se kamerama zaljubili i gledateljima priuštili neke prilično dramatične trenutke. Ipak, nisu bili "čudo jednog hita" - 2010. godine su izrekli sudbonosno da, i to na prvom hrvatskom "reality vjenčanju" u Puli. Ljubitelji realityja možda će se sjećati i njihova boravka u showu "Big Mama House", u kojem su pokazali da se, kao i većina parova, i dalje znaju masno posvađati (pričalo se i o nekom šamaru koji je poslije "oštro demantiran"). Nedugo zatim dobili su i dva sina te su se više-manje povukli od očiju javnosti. Ove godine u medijima se spominjao i razvod, ali takve tračeve par zasad nije komentirao.

Eni i Vjeko ("The Voice", 2016.)

Za razliku od ostalih ljubavi na našem popisu, genezu ove nisu bilježile TV kamere, barem ne do najsitnijih detalja. Mladi glazbenici Eni Jurišić i Vjeko Ključarić počeli su se družiti u prvoj sezoni HRT-ova "The Voicea", a duga čekanja na probama i slični problemi u smislu treme, stresa oko glasanja i odabira pjesama ove glazbene duše povezali su i na nekoj drugoj razini. I dok su za vrijeme trajanja showa svoju ljubav pokušavali održati tajnom, kad su se kamere ugasile, sumnji više nije bilo, a službeno priznanje stiglo je i u obliku pjesme "Prije nego nestane". Osim što su njome preventivno odgovorili na uobičajena novinarska pitanja o ljubavi, uboli su i glazbeno - pjesma je postala pravi radijski hit i do danas im je najveće postignuće na top-listama. Da su i dalje zajedno, doznali smo uoči ovogodišnje Dore za koju su poslali još jedan zajednički duet, izborili se za mjesto rezerve, a onda i odustali.

Zvonko i Nikolina ("Ljubav je na selu", 2017.)

Zvonko Koprivnjak bio je usamljeni farmer sjetnog pogleda, a Nikolina Šalić tek jedna od tri žene koje su mu se, u potrazi za ljubavlju, uselile na imanje. Već na prvi pogled i Zvonku i Nikolini i gledateljima je postalo jasno da je "to to", ali RTL-ov format farmeru baš i ne dopušta da ostale žene jednostavno izbaci van. Zato je jadan Zvonko morao istrpjeti čitavu plejadu ljubomornih ispada, znajući da će na kraju tog cijelog cirkusa ionako biti s Nikolinom. Tako je i bilo - zaprosio ju je pred kamerama RTL-a nedugo nakon završetka showa, ona je oduševljeno pristala i "Ljubav je na selu" je još jednom potvrdila tezu iz svog naslova. Prošle su godine dobili kćer, a Zvonko je, osvrćući se na show i sve što mu je donio, izjavio: "Nisam mislio da će sve baš tako ispasti, najsretniji sam na svijetu!"

Ivana i Dorian ("Život na vagi", 2017.)

"Život na vagi" baš i nije zamišljen kao show s ljubavnim spletkama, ali posve je očekivano da se u tako neobičnoj i "nabrijanoj" životnoj situaciji rađaju i simpatije. Upravo se to, usred trčanja, vježbanja i mršavljenja, dogodilo kandidatima Ivani Stapić i Dorianu Crnkoviću (koji je naposljetku i pobijedio, smanjivši tjelesnu težinu sa 177 na 112 kilograma). Svi oni koji su mislili da su se spetljali zbog šećerne krize i supatništva u nimalo laganom procesu napornih treninga, prevarili su se odmah po završetku showa. Ivana i Dorian i danas su par, žive na relaciji Zagreb - Split i međusobno se, kažu, potiču na zdrav život, a najviše vole zajedno voziti bicikle.

Violeta i Nikša ("Big Brother", 2006.)

Bila je to BB sezona prepuna ljubavnih preokreta, ali jedna stvar u užarenoj kući nije se mijenjala - Violeta i Nikša već od prvih dana nisu mogli sakriti obostrane simpatije. Kako su dani u kući odmicali, sramežljivost je nestajala pa se njihov dinamičan odnos pretvorio u pravu reality sapunicu. Da je riječ o ljubavi, a ne prolaznom hiru, javnosti su pokazali nakon što je Violeta ispala iz showa, a Nikša je u zagrebačkom Saloonu dočekao s cvijećem i poljupcima. O tim ludim i mladim danima danas sa smiješkom pričaju svom petogodišnjem sinu i priznaju kako ne mogu vjerovati da su upravo u reality showu pronašli ljubav za cijeli život. Već godinama žive u Splitu, Nikša je nogometni trener, Violeta vizažistica, a nove reality avanture im ne padaju na pamet.

Jelena i Josip ("Farma", 2010.)

Jelena je bila manekenka i model, a Josip pretendent na titulu glazbenog "kralja dijaspore". Nisu baš izgledali spojivo, sve do još jednog celebrity izdanja "Farme", na kojem su selo, priroda i svjež zrak očito učinili svoje pa se rodila ljubav (unatoč tada vrlo agilnoj Avi Karabatić koja je na Josipa također "bacila oko"). Naslovi tipa "Josip i Jelena se ljube u štali" tada su vrištali s portala, a i ostali su farmeri bili uvjereni da će se par po izlasku iz natjecanja i vjenčati. To se i dogodilo - na svadbi im je pjevao Elio Pisak, imaju dvoje djece, a sudeći po recentnim objavama na društvenim mrežama, uživaju u mirnom obiteljskom životu.

Valentina i Vatroslav ("Ljubav je na selu", 2018.)

I ljubav Vatroslava Tijana iz Ražanca i 15-godina mlađe Valentine Kordić iz Čitluka rodila se u napetoj atmosferi RTL-ova showa u kojem kandidatkinje, najblaže rečeno, ne prezaju ni pred čim u ostvarenju svojeg cilja (najčešće je to osvajanje farmerova srca, ali ne uvijek). Nakon što su preživjeli sve turbulencije pred kamerama, započeli su zajednički život, a u travnju ove godine dobili su i prvo dijete. Vjenčanje je zakazano za 27. srpnja na plaži u blizini Zadra. Kad sve to obave, planiraju povratak pred kamere - jako ih je zainteresirao RTL-ov show "Superpar" pa će u drugoj sezoni, nadaju se, krenuti po pobjedu.

Pročitajte više