Hrvatski studenti medicine ostaju u Maroku nakon potresa: "Pomagat će u bolnici"

Ilustracija: EPA (Na fotografiji nisu osobe koje se spominju u tekstu)

U MAROKU je trenutno pet hrvatskih studenata medicine koji su tamo na studentskoj razmjeni. Smješteni su u Marakešu te rade na više odjela u sveučilišnoj bolnici. U petak Maroko je zadesio razorni potres magnitude 6.8 po Richteru. Potres je odnio više od 2800 života, a u njemu je ozlijeđeno 2500 osoba. Hrvatski studenti su u vrijeme potresa bili na izletu u Casablanci i Rabatu.

Sa studentima je u kontaktu splitska udruga CroMSIC. Oni su za Index potvrdili da su hrvatski studenti dobro, živi i na sigurnom te da planiraju ostati na razmjeni te pomoći marokanskoj bolnici.

Svi su dobro i na sigurnom

"Ono što mi možemo reći je da smo u kontaktu s njima, da su svi dobro i planiraju ostati na razmjeni do kraja i biti na pomoći marokanskoj bolnici", rekli su iz udruge.

"Naše razmjene su namijenjene studentima medicine i organizirane su kao oblik stručne prakse koja se odrađuje u bolnici destinacije koju studenti odaberu. Maroko je već godinama jako popularna destinacija i surađujemo s njihovim studentima, pa su se tako i ove godine za ovu razmjenu odlučili petero hrvatskih studenata, od toga 2 studentice iz Splita.

Smješteni su u Marakešu i tamo odrađuju praksu. Oni su na sreću u vrijeme potresa bili na izletu u Casablanci, tako da su podrhtavanje samo osjetili, kako je Casablanca dalje od epicentra", kazali su iz udruge.

Pročitajte više