Hrvatski svećenici nakon 18 godina osvojili zlato na Europskom prvenstvu

Screenshot: TikTok

Reprezentacija svećenika Hrvatske u futsalu osvojila je zlatno odličje na 16. Europskom prvenstvu za svećenike, koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru, objavila je Hrvatska katolička mreža. Drugo mjesto osvojila je reprezentacija Poljske, a treće reprezentacija Bosne i Hercegovine.

"Nakon 18 godina ponovno smo postali europski prvaci", poručio je za HKR izbornik hrvatske svećeničke reprezentacije vlč. Krešimir Žinić. U reprezentaciji igra i don Tomislav Lukač, koji je postao hit među Hrvaticama zahvaljujući svom TikTok profilu.

@dontomolukac Hrvatski svećenici osvojili europsko prvenstvo nakon 18 godina! Prvi među 17 država! 🏆🇭🇷🍾#priest #catholic #fyp #foryou #fypシ #foryourpage #catholicpriest #football #footballtiktok ♬ original sound - dontomislavlukac

U finalu je Hrvatska bila bolja od Poljske rezultatom 3:2 te je osvojila zlatnu medalju. Najbolji strijelac natjecanja bio je don Josip Papak.

Reprezentacija Hrvatskih svećenika osvojila je zlatno odličje na 16. Europskom prvenstvu za svećenike koje se od 5. do...

Objavljuje Župa sv. Petra ap. - Kaštel NoviČetvrtak, 8. veljače 2024.

 

Pročitajte više