Hrvatski top model počeo uz dobru staru opasku "Sorry, predebela si!"

NATJECATELJICE u emisiji Hrvatski top model by Tatjana Jurić, koja će trajati ukupno trinaest tjedana, bile su spremne na sve kako bi pokopale konkurentice - lagale su o širini bokova, dodavale centimetre na visinu, ljubomorno tračale jedna drugu, pa čak i članove žirija. 

Članovi stručnog žirija, voditeljica Tatjana Jurić, fotograf Damir Hoyka, urednik magazina Joy Borut Mihalić i modni agent Boris Bašić nakon prvog su castinga od četiri tisuće prijavljenih odabrali najboljih 75 djevojaka. Nakon drugog castinga odabrali su najboljih 25, te nakon trećeg petnaest najljepših djevojaka od kojih će samo jedna imati priliku smiješiti se na naslovnici jednog renomiranog hrvatskog modnog magazina kao i potpisati jednogodišnji ugovor s poznatom svjetskom modnom agencijom.

U prvom krugu natjecanja 75 djevojaka je u dvadeset minuta moralo odabrati odjeću u kojoj se osjećaju najugodnije te se u tome prošetati ispred žirija. Od silne žurbe i panike stavljale su na sebe svašta, jedva pronalazile što bi obukle, a neke su čak i brijale noge.

"Hod ti je iščašen k'o da nosiš dve lubenice pod rukom"

"Borut me oponašao kako hodam, zamisli!", žiri stvarno svega naslušao. Jedna je kandidatkinja čak rekla da se bavi televizijom, a kada ju je Hoyka pitao što pod tim misli odgovorila je kako "gleda televiziju". "Hod ti je iščašen k'o da nosiš dve lubenice pod rukom", Hoyka je bio iskren prema djevojkama. "Žao nam je, ali predebela si", bio je jedan komentar žirija, ili pak, "Oprosti, ali premršava si, imaš li nekih problema s prehranom?".

Drugi dan castinga prošao je blago rečeno katastrofalno, jer su kandidatkinje pogriješile u svemu u čemu su mogle. Naime, morale su u odjeći i badićima prodefilirati ispred nekoliko tisuća ljudi u pauzi rukometne utakmice Zagreb - San Antonio. Borut im je jasno naglasio kako u badićima moraju samo do pola terena hodati i vratiti se nazad, ali nisu upamtile. Samo je 16-godišnja Tea ispravno izvršila zadatak. "Dobro da je to napravila ali je glupo ispala", opet će ljubomorno jedna od onih koje su, kako je Borut rekao - zasrale.

Suze na sve strane

Na trećem castingu koji je ujedno bio i zadnji prije odabira najboljih, 25 je djevojaka u petnaest minuta moralo odabrati glamuroznu i otmjenu odjevnu kombinaciju te žiriju pokazati što one smatraju elegantnim. Krajnji neukus i užas. Žiri je bio vidno razočaran. Trodnevni casting za neke je završio u suzama - sretnim ili nesretnim, ali plakalo se na sve strane. Najljepših petnaest u nastavku koji slijedi čekaju prvi treninzi kao i prvo profesionalno modno snimanje.

Lana Vukičević
Foto: RTL

Pročitajte više