"Htjeli su da umre": Publika je skoro zamrzila Juliju Roberts zbog uloge u ovom filmu

 Screenshot: YouTube

"MOJ NAJBOLJI prijatelj se ženi", jedan od najpooznatijih romantičnih komedija s Julijom Roberts u glavnoj ulozi skoro je ispala potpuna katastrofa.

Naime, testnoj publici se nikako nisu svidjele spačke koje je Julia, odnosno Julianne, izvodila da spriječi vjenčanje svog najboljeg prijatelja Michaela. U originalnom završetku Julia također ne uspjeva spriječiti vjenčanje, no upoznajte novog muškarca kojeg je trebao glumiti John Corbett. No, publici se to nije svidjelo.

"Htjeli su da umre. Nikako nisu mogli shvatiti njezine motive", rekao je za Entertainment Weekly redatelj P. J. Hogan.

Autori filma bili su u problemima jer nisu mogli dopustiti da ljubimica Amerika u SAD-u završi tužna i u suzama na nečijem vjenčanju, no publika nije htjela ni da pronađe novu ljubav. "Morali smo smislitit nešto što će odgovarati i nama i publici", kaže Hogan.

Proširili su ulogu Georgea, njezinog gay prijatelja koji je u filmu glumio njezina zaručnika kako bi Michael bio ljubomoran. "Svaki put kad bi Julianne pričala s njim, otkrila bi zašto radi te neke stvari, on je bio kao njezina savjest", kaže.

Kako bi zadovoljili "kriterije" sretnog kraja, u posljednjoj sceni uveli su Georgea koji se pojavljuje na vjenčanju da otpleše ples s Julianne. "Da nismo njega uveli na kraju, film bi bio užasno depresivan. Ples s njim je omogućio da publika oprosti Julianne", zaključio je.

Pročitajte više