HTZ: Petar Brkljačić ispao iz showa, ni "frajerski nastup" nije mu pomogao

Više o kandidatima HTZ-a, tijeku showa i događanjima u HTZ kući pročitajte na službenom blogu www.hrvatska-trazi-zvijezdu.bloger.hr.

U petoj live emisiji je Top 7 kandidata showa Hrvatska traži zvijezdu pred publikom i žirijem u sastavu Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox, otpjevalo po dvije pjesme. Muški kandidati su kao prve pjevali pjesme Dine Dvornika, dok su djevojke zapjevale pjesme iz opusa Josipe Lisac. Drugu pjesmu kandidati su odabrali među mnoštvom stranih disko hitova. O izbacivanju kandidata iz showa odlučuje isključivo publika. Kao gosti u showu su nastupili Marko Tolja, koji je izveo "Sad nam je mrak", te Tina Vukov, s kojom je Tolja u duetu otpjevao "Misao dana".

"Petar, drag nam je svaki tvoj centimetar"

Prvi je nastupio Petar Brkljačić. Od pjesama Dine Dvornika odabrao je "Ti si mi u mislima". "Večeras će biti najzabavnija večer. Dino Dvornik je kralj. Petre, što se tiče pjevanja, ti si to na svoj način interpretirao, to je jako teško otpjevati. Ti si dobro to izveo, ali ne može nitko kao Dino Dvornik biti", rekao mu je Tony nakon prve pjesme. "Pozdravljam drugačijeg Petra, vidim da se odlično snalaziš i u bržim pjesama, pa i u funku", kazala je Anđa i savjetovala Petru da pripazi da povremeno dok pjeva "ne zvuči kao da se muči". "Naravno da je malo problem interpretirati Dinu Dvornika", nadovezao se i Fox koji je potom izveo monolog na temu lika i djela pokojnoga kralja funka.

"Super Freak" Ricka Jamesa bio je disko hit kojeg je odabrao Petar. "Dobro je što koristiš svoj smisao za ritam, od svih kandidata imaš najviše stila za ples. Da skratim - Petar, drag nam je svaki tvoj centimetar", kazao mu je Tony. "Izvrstan frajerski nastup, vladao si pozornicom, izvrsno se krećeš", pohvalila ga je Anđa. "Ja nisam tako oduševljen, nije da tražim sad dlaku u jajetu. Prošlo je, u redu je", kazao je Fox.

"Svi znamo da si ti još jedno janje... Dino je bio putujuća katastrofa"

Juraj Jurlina je od hitova Dine Dvornika odabrao "Hipnotiziran". "Kada si počeo pjevati bila sam sigurna da si jedan od najzrelijih muških pjevača koji je ostao. Imam jedan prigovor što se tiče koreografije - malo manje Dine, malo više Juraja", navela je Anđa. "Ja sam malo ljubomoran, jer mora da je gušt biti na bini i pjevati ovdje. Jedino što mi je falilo je malo ekscesa. Mogao si nešto izvesti, malo više", izjavio je Tony. "Mogu te zamisliti da za koju godinu malo podivljaš, svi znamo da si ti još jedno janje... Dino je bio putujuća katastrofa. Ti si mi tome bio za nijansu bliži nego Petar", kazao je Fox.

Juraj je izveo i prvi večerašnji disko hit "Play That Funky Music" Wild Cherryja. "Stvarno kao pravi `white boy`, osvjetlao si obraz bijele rase kako si ovo otpjevao. Pred tobom je cijeli svijet", navela je Anđa. Fox je rekao kako je Jurajeva izvedba "već na jednoj profesionalnoj razini". "Prije prvog nastupa si rekao da jedva čekaš da se vratiš svom bendu. Neka oni tebe malo duže pričekaju", komentirao je Tony.

"Tony i ja smo se ježili cijelu pjesmu"

Maja Malić, koja Josipu Lisac vidi kao "hrvatsku Lady Gagu", otpjevala je pjesmu "Magla". Fox je rekao kako ga je Majina "pozitivno iznenadila". Jednako oduševljeni su bili i Tony i Anđa: "Tony i ja smo se ježili cijelu pjesmu. To je Majina `Magla` bila, to je bilo prekrasno". "Lijep glas, čuvaj ga", nadovezao se Tony.

Kao drugu pjesmu Maja je otpjevala "Upside down" Diane Ross. "Bravo, izvrsno izgledaš, već drugi put večeras. Ti jednostavno na pozornici plivaš kao riba. Kao da si gost večeri", kazala je Anđa, a s njom se složio i Tony: "Ima te pokrete koji su scenski dobri, djeluje sigurna. Mogu samo konstatirati da je ovo gošća večeri Maja Malić, treći dio". "Meni je bilo slično kao u slučaju Juraja. Možda nije bio slučaj da padneš na guzicu kao kod `Magle`, ali je bilo ok", kazao je Fox.

"Znam da si jedan jukebox i da možeš sve pjevati, čekam da otkrijemo nešto što ne znaš otpjevati"

Jurica Gorša je naveo kako "kauboj nije nigdje nestao, već je napravio kompromis jer posao je posao" te otpjevao hit "Ella e" Dine Dvornika. "Zabavio si nas, vedar si, bit će zeznuto ako budete u finalu recimo ti i Duje", rekao mu je Tony i dodao: "Znam da si jedan jukebox i da možeš sve pjevati, čekam da otkrijemo nešto što ne znaš otpjevati". "Imaš karakteristike jednog izvrsnog zabavljača. Od srca sam se nasmijala i sjajno se zabavila. Mislim da bi se tvoji sunatjecatelji trebali ugledati u tebe. Sjajno se uživiš u svaku ulogu i odlično si to izveo", pohvalila ga je Anđa. "Mislim da si za mene bio najmanje Dino Dvornik od onih koji su dosad pjevali i možda zato najzabavniji", komentirao je Fox.

"My First, My Last, My Everything" Barryja Whitea bila je druga pjesma koju je Jurica izveo. Prilikom te izvedbe se Juricu po prvi put moglo vidjeti u odijelu pa je voditeljica Antonija Blaće zaključila da izgleda kao da je ispao iz salona nekog kasina. "Jurica je kao vešmašina popularne glazbe. Teško mi je to komentirati, ali imaš veliki emocionalni kapital", komentirao je u svom stilu Fox. "Ti si kauboj u pohodu na ženska srca diljem Hrvatske, moje si već osvojio. Mislim da imaš kvalitete zvijezde jer znaš napraviti show od svake pjesme koju ti daju", izjavila je Anđa. "Ovo je primjer gospodina koji najviše od svih kandidata uživa u ovom showu", kazao je Tony.

"Kad si pjevao visoke tonove, zvučao si kao da su ti premale hlače"

Pjesma Dine Dvornika koju je odabrao Duje Stanišić bila je "Ljubav se zove imenom tvojim". Šaljivdžija Duje tijekom izvedbe je zavodio žiri pa je došao do Anđe Marić i poljubio joj ruku, a Anđa mu je kad je završio s pjevanjem poslala poljubac. "Bio si onako umjeren, lijepo si pristojno to otpjevao, dobro izgledaš", komentirao je ne pretjerano oduševljeni Tony, koji smatra da Duje to može i puno bolje. "Moram večeras biti malo kritičnija, iako si me skoro pokolebao kad si mi poljubio ruku, jer sve žene padaju na to. Na početku tvoje izvedbe me smetala ruka u džepu, jer mislim da te tako žena kojoj pjevaš ljubavnu pjesmu neće ozbiljno shvatiti. I moraš paziti na intonaciju. Kad si pjevao visoke tonove, zvučao si kao da su ti premale hlače", kazala mu je Anđa. "Čini mi se da ti je pjesma super legla", komentirao je Fox.

Duje je kao drugu pjesmu odabrao ženski hit "So Excited", najpoznatiji u izvedbama Pointer Sisters te Janet Jackson. "Ja sam mislio, mislim, halo, kako ćeš to izvesti", rekao je Tony gejastim glasom i uz dodatak feminiziranih pokreta, a potom je Duji rekao: "Ma ti si car, sjajno si ti izveo!". Anđi je smetalo što je Duje gotovo cijelu pjesmu otpjevao ženskastim glasom: "Samo jedna mala kritika: Možeš se zezati s pjesmom, ali pazi da ti ne utječe na pjevanje". "Ti jednostavno stvaraš svoje mjesto na sceni. To je ono - Robbie Williams, zabavljač, šaljivdžija", kazao je Fox.

"Želim da ova nacija shvati i da pobijedi žena već jednom"

Kim Verson je kao prvu pjesmu otpjevala "Dok razmišljam o nama" Josipe Lisac. "Želim da ova nacija shvati i da pobijedi žena već jednom. Ja molim naciju, glasajte za cure", rekao je Tony, a Kim je savjetovao i da se ne mršti, što god se dogodilo. Naime, u jednom trenutku se spustila za lagu, ali kako je naveo i sam Tony, "to nije bio falš". Kim je pohvalio i po pitanju "pokušaja izvođenja koreografije", ali joj je isto tako rekao i da ne mora plesati ako se ne osjeća tako dobro: "Pa tko je recimo vidio Celine Dione da pleše? Ako se ne osjećaš dobro, nemoj. Pjevaj". "Bravo Kim, svaka čast, super si bila večeras. Možda smo nekad oštri prema tebi, jer si toliko dobra i od tebe se puno očekuje. Ali večeras nemamo kritika", rekla je Anđa. "Nekako si mi se činila najuvjerljivija danas vokalno", pohvalio ju je Fox.

"Can't Take My Eyes Off You", koju u originalu izvodi Frankie Valli, bila je druga pjesma koju je izvela Kim. "Bravo Kim. Samo ću reći: Vidiš da možeš", pohvalila ju je Anđa budući da se na spomenuti disko hit Kim konačno rasplesala. "Mislim da je tvoj glavni kapital vokalna izvedba i teško će konkurencija sa drugim kapitalima loviti taj tvoj", komentirao je Fox. "Od prve audicije ti pjevaš fenomenalno. Ne znam što bi rekao nego da sačuvaš sebe", kazao joj je Tony.

"Malo si mi s tim plesom izgledao kao Vili Manili"

Vilibald Kovač je među pjesmama Dine Dvornika odabrao "Zašto praviš slona od mene". "Meni je Vili danas bio malo enigma", rekao je Fox te naveo kako će curice za Vilibalda glasati zbog "erotskog impulsa". "Zašto si se toliko izgubio u tim plesnim koracima? Super si to izveo. Meni se ti uvijek sviđaš. Super pjevaš, imaš tu simpatičnost, ljudi bi te vodili doma", kazala je Anđa. "Malo si mi s tim plesom izgledao kao Vili Manili. Malo se osjetila nespretnost u plesu. To će ti oduzeti 200 glasova, ali ti ih donijeti 300", komentirao je Tony.

Druga pjesma koju je Vilibald izveo bila je "Knock on wood" Eddieja Floyda. "Pjevački mi je bilo najzanimljivije i najuvjerljivije što se tebe tiče. Gledam samo ove curice kako te gledaju dok šećeš, svaka bi ti dala cvijet", naveo je Fox. "Napravio si rock stvar od disko pjesme, ne znam što da ti kažem, znaš svoj posao", kazala je Anđa, a s tim se složio i Tony, koji je pohvalio i HTZ bend: "Meni dođe da skočim tamo i zasviram s vama. A što se tiče pjevanja, Vilibald ko Vilibald - sjajan".

Pročitajte više