HTZ: Publika izbacila Dinu Antonića, "fejker" Vilibald i zafrkant Duje prošli dalje

DINO ANTONIĆ napustio je show Hrvatska traži zvijezdu. O izbacivanju kandidata iz showa sada odlučuje isključivo publika. U top 9 su Adrijana Baković, Jurica Gorša, Kim Verson, Helena Hunčaga, Petar Brkljačić, Vilibald Kovač, Maja Malić, Juraj Jurlina i Duje Stanišić, koji će sljedećeg petka u live emisiji pjevati domaće hitove. Više o kandidatima HTZ-a pročitajte na njihovom službenom blogu www.hrvatska-trazi-zvijezdu.bloger.hr.

Top 10 kandidata večeras je po drugi put stalo na pozornicu te pred publikom i žirijem koji čine Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox pokazalo svoje pjevačko umijeće. Zadatak u drugoj live emisiji je bio pjevanje hitova današnjice.

"Ako je to hard rock, onda sam ja gusjeničar"

Prvi u drugoj live emisiji nastupio je Juraj Jurlina koji je otpjevao hit australskog rock benda Jet "Are You Gonna Be My Girl". "Činilo mi se kao da znaš sve što treba napraviti na jednoj pozornici, ali kao da nisi bio sasvim prisutan, malo si to mehanički odradio. Mislim da ti možeš još bolje", rekla je Anđa. "Ako je to hard rock, onda sam ja gusjeničar", naveo je Fox koji se s Jurajem upustio u raspravu oko toga je li ovo bio rock&roll ili hard rock. "Drago mi je da te spasila Anđa prošli put jer ovaj put si to opravdao. Prošli put si postavio visoke kriterije, bio si opušteniji. Prošli put si bio fenomenalan i to je ono što mi očekujemo od tebe ako opstaneš, a mi se nadamo da ćeš opstati", rekao je Tony.

"Ti kad pjevaš, meni se dignu dlake koje depiliram"

Dini Antoniću do live nastupa uspješno se vratio glas koji je izgubio tijekom tjedna. Otpjevao je pjesmu Michaela Bublea "Haven't Met You Yet". "Djeluješ mi kao netko od svih koje sam vidio ovih dana, tko se osjeća dobro u svojoj koži. A ne znam, možda bih ti prigovorio na patike, ovako, jedan stilski detalj", rekao je Fox. "Uspio si svojom energijom dočarati tematiku pjesme. To je jako važno da imaš. Ti nisi jednoličan, iako daješ jednak senzibilitet, jednaki žanr, uvijek dodaješ nešto svoje. Ako tu energiju uspiješ zadržati do finala, ti si pobjednik", naveo je Tony. "Super si, sviđa mi se sve, ali skužila sam da nisi baš bio s nama", rekla je Anđa komentirajući Dininu bolest, a potom dodala: "Jer ti kad pjevaš, meni se dignu dlake koje depiliram".

"Činilo mi se na trenutke kao da te zmija ljuta ujela"

Adrijana Baković izvela je hit "I Want to Know What Love Is", koji je u originalu izvodio bend Foreigner, a poznat je i u obradi Mariah Carey. "Osjećao sam se ponosan i počašćen što si tu među nama i što si to tako lijepo izvela", rekao je Tony i savjetovao Adrijani da ne padne u zamku imitiranja i bude svoja. "Ti si divna, ti imaš toliko karaktera. Što je najbitnije - uvijek budi ti. Bila si fantastična", navela je Anđa. "Čovjek ima neke svoje predrasude dok je živ, pa čak i ovako pametni ljudi kao ja. Bio sam uvjeren da od djevojke koju izgrize jarac... aha, da, konj, ne možeš očekivati neke virtuoznosti, ali čini se da to ima i dobrih posljedica. Činilo mi se na trenutke kao da te zmija ljuta ujela, u pozitivnom smislu", ispalio je Fox još jedan u nizu svojih bisera.

"Tebe je dovoljno staviti u studio, uključiti kamere i ti bi valjao gluposti i zabavljao cijelu naciju"

Duje Stanišić otpjevao je hit Robbieja Williamsa "Bodies". "Ovo je najgroznija pjesma Robbieja Williamsa kad u jednom natjecanju trebaš pokazati da znaš pjevati. Ali, ti imaš ono što ima Robbie Williams, jedan si zločesti dečko. Falšao si, ali si izveo to sjajno", rekla je Anđa. Fox je nadodao kako je teško Duji dočarati pjesmu koja opisuje stanje jednog Robbieja Williamsa "koji jede pačetinu i pije drogu". "Osjetilo se da to nije tvoj žanr, ali to nije bilo bitno. Ti da ne budeš prvi, drugi, treći, mislim da je tebe dovoljno staviti u studio, uključiti kamere i ti bi valjao gluposti i zabavljao cijelu naciju. Ti si showman", rekao mu je Cetinski.

"Da mi je srce tetovirano na drugoj ruci, ja bih si tu napisala Jura"

Kauboj Jurica Gorša očekivano je odabrao country pjesmu - "Haywire" Josha Turnera. "Pale su mi napamet dvije sulude ideje. Prvo - ako moramo slušati nečiji folk, zašto u narodnjačkim klubovima ne bismo slušali country? A drugo, vidio sam da je tu u publici, iz tvojih krajeva, Mile Drmić, poznat po `Ispod Kašina`, pa mi je pala napamet ideja da ugostimo Milu i damo mu isto jedan broj za glasanje, da se kladim s Foxom u 100 eura da će Mile zajedno s tobom dobiti najveći broj glasova publike", rekao je Tony. "Da mi je srce tetovirano na drugoj ruci, ja bih si tu (na zapešću lijeve ruke, op. a.) napisala Jura", navela je Anđa. "Ovaj country je jedna od najstatičnijih formi i tu je najvažniji karakter. I fakat si karakter u ovom žanru", rekao je Fox.

Baršunasti glas Maje Malić opet oduševio žiri

Maja Malić otpjevala je pjesmu "Give it to Me Right", koju u originalu izvodi Melanie Fiona. "Ti si nama bila jedna od najomiljenijih od početka i stvarno zaslužuješ svoje mjesto ovdje", rekla joj je Anđa. "Ovaj baršunasti glas, koji su moji kolege boljega uha odavno čuli, ja sam tek danas primijetio. Stvarno imaš baršunast glas", primijetio je Fox. "Maja uopće nije u talent showu, nego je nastupala kao guest star", rekao je Tony.

"Sjajno izgledaš, od papka pa prema gore"

Veliki Rihannin hit "Russian Roulette" bio je večerašnji odabir Helene Hunčage. "Djevojke imaju problem jedino što kad glasuje publika, glasuje više za muške. Ali ono malo glasova što je falilo prošli put pa smo te morali spašavati - mislim da ovaj put nećeš imati taj problem", rekao je Tony. "Ti si mene očarala svojom izvedbom. Meni je ta pjesma bila grozna dok je nisam čula u tvojoj izvedbi. Bravo, Helena", kazala joj je Anđa. "Kad pogledam, ne mogu vjerovati. Imaš 16 godina. U tim bi se godinama trebala... u tim se godinama djeca još igraju srpom i čekićem", valjao je Fox ponovno bisere te dodao: "Sjajno izgledaš, od papka pa prema gore".

"Malo si mi fejk"

Vilibald Kovač odabrao je pjesmu Kings of Leon "Sex On Fire". "Kad se u kazalištu, npr. kad se Rade Šerbedžija ufura u neku ulogu, onda svi kažu da je genijalno. U rocku je to obrnuto", kazao je Fox. "Kings of Leon su moj omiljeni bend i spasili su mi život ove zime i malo sam se prepala kad sam čula da ćeš pjevati jednu od dvije moje omiljene pjesme. Malo mi je tu bilo previše ironmaidenovskog, starinskog izvođenja tih pjesama", rekla mu je Anđa, dodavši kako bi došla na njegov koncert, ali mora "dati malo više Vilibalda u to". "Ja se po prvi put moram složiti s Foxom i Anđom. Malo si mi fejk, još od Varaždina. To sam govorio i Bojanu Jambrošiću. Previše mi je iskarikirano. Ja se s Anđom ipak ne bih našao na tvom koncertu", bio je oštar Tony.

"Mi od tebe očekujemo sada već nešto neočekivano"

Petar Brkljačić otpjevao je "Crawl" Chrisa Browna. "To su sve pjesme koje tebi idu, to mi znamo, daj sad pokaži nešto u čemu te ne vidimo", rekla je Anđa. "Mi od tebe očekujemo sada već nešto neočekivano", nadovezao se Tony koji je Petru pokušao objasniti da se odmakne od stereotipa ovog showa. "Ja sam gledao neku usporedbu Bojana Jambrošića i tebe - on čvršće stoji iza pjesme, ali požar među omladinom prijeti svejedno", rekao je Fox.

"Ti imaš dvije velike prednosti - taj prekrasni glas i način pjevanja i tu karizmu"

Šećer na kraju bila je Kim Verson koja je otpjevala pjesmu Leone Lewis "Happy". "Ti imaš dvije velike prednosti - taj prekrasni glas i način pjevanja i tu karizmu. Tebe da napadne ono jare što je Adrijanu izgrizlo, svi bi skočili u pomoć, pa i ja", komentirao je Fox. "Sada će mene pogoditi grom jer su mi rekli da moram biti kritična, a tebe je stvarno teško kritizirati. Voljela bih da izađeš iz svojih okvira u kojima si sigurna - Leona Lewis, Celine Dione i Christina Aguilera. Voljela bih vidjeti Kim Verson u nekom drugom žanru", navela je Anđa. Tony je pjesmu "Happy" posvetio teško bolesnoj djevojčici, maloj Karmen iz Rovinja, koja se trenutno nalazi u bolnici, i zaželio joj brz oporavak.

Pročitajte više