HTZ: U Top10 kauboj Jurica i Kim Verson, ispali "napalm bomba" Zdenka i Boris Rogoznica

DUJE STANIŠIĆ, Jurica Gorša, Kim Verson, Vilibald Kovač, Petar Brkljačić, Dino Antonić i Adrijana Baković sedmero su kandidata koje je odabrala publika. Na popis Top10 Anđa Marić je dodala Juraja Jurlinu, Goran Lisica Fox je dalje pustio Helenu Hunčagu, a predsjednik žirija Tony Cetinski odabrao je Maju Malić, koja je od njega i u prošlom krugu dobila dodatnu ulaznicu za live emisije. Ispali su Zdenka Olujić, Pjerino Ružević, Hana Blažević, Ivana Trogrlić, Isabella Kim Popović i Boris Rogoznica.

U prvoj live emisiji showa Hrvatska traži zvijezdu priliku nastupiti na pozornici pred publikom dobilo je Top 16 kandidata. Kandidati su sami birali domaće pjesme za koje su smatrali da će se s njima najbolje predstaviti publici. Novost je da od ove godine u live emisijama kandidati više ne pjevaju uz matrice nego uz bend. Od showa ih se večeras oprostilo čak šestero. Za sljedeći krug publika je birala sedam kandidata, a žiri kojeg čine Tony Cetinski, Anđa Marić i Goran Lisica Fox tri kandidata. Prije proglašenja Top10, kandidati su zajedno otpjevali ovogodišnju himnu showa, "Vjeruj u snove".

Ivana Trogrlić impresionirala žiri

Led je probila Ivana Trogrlić koju od prve audicije uspoređuju sa Shakirom i Beyonce. Za prvu live emisiju je odabrala pjesmu "Oči" Ivane Kindl. Tony joj je nakon nastupa rekao da je zvučala fenomenalno i da je lijepo otvorila večer, a inače brbljava Anđa je rekla: "Ja sam bez riječi". "Morat ćemo kriterije malo izoštriti, još nismo pa sam i ja malo impresioniran", rekao joj je Fox.

Pjerinov najveći problem - brkovi

Nakon Ivane je na red došao Pjerino Ružević koji je otpjevao "Na krilima ljubavi" Jacquesa Houdeka. "Bojim se da ne uđeš u to da imitiraš nekoga. Trebaš biti više svoj. Lijepo si to izveo, malo možda brkove obriješ i to je to", rekao je Tony, dok je Anđa konstatirala kako će Pjerino biti još bolji kad se malo opusti. Fox, koji je na prvoj audiciji Pjerinu kazao da izgleda kao mrtvozornik, nastavio je u istom tonu. "Vidi se da si muškarac i fakat si se raskantao, ali i dalje izgledaš kao mrtvozornik. Možda malo manje. Znaš po čemu, po brkovima". "Pa rekao sam ti da se riješiš brkova", dobacio je Tony.

"Slušaj Zdenka, ti si napalm bomba, ali smršavi malo"

Zdenka Olujić otpjevala je Severininu pjesmu "Tvoja prva djevojka" i rekla da se osjećala kao da je na svom koncertu. "Citirat ću stvoritelja Severine Zrinka Tutića. On bi ti sad ovako rekao: `Slušaj Zdenka, ti si napalm bomba`. Dobar ti je prvi koncert", rekao joj je Tony i sugerirao da izgubi koju kilicu. "Stvarno si me ugodno iznenadila. Baš si rasturila", rekla joj je Anđa, dok je Fox komentirao kako misli da bi se za nju "moglo naći hleba na sceni" te dodao kako mu je izgledala pomalo vulgarno.

"Ti si roker s dušom"

Juraj Jurlina odabrao je pjesmu "Treba mi nešto jače od sna" Opće opasnosti. "Netko će reći: `Ovi tu ovdje hoće napraviti novog Zokija`. Ali ne. Zoki je Zoki, ti si pokazao da daješ taj rokerski štih u nekom drugom svjetlu. Ti si jedan finiji roker. Ti si roker s dušom, tu je razlika", rekao mu je Tony Cetinski. Anđa je oduševljeno rekla: "Digao si na noge tuđe navijače, samo tako i dalje".

"Meni si ti jako lijep, hoćeš mi dati broj telefona?"

Sramežljivi Petar Brkljačić otpjevao je pjesmu Mije Lešine "Nisi ni blizu". "Jako koristiš dobro i visoke i niske lage. Baš me interesira u što ćeš se ti sve transformirati. Ti si naš transformer", kazao je Tony. "Meni si ti jako lijep, hoćeš mi dati broj telefona?", pitala ga je Anđa, a kad joj je Petar kazao da hoće, ona je nastavila: "Zezam se. Ne znam koliko ima godina i ne želim imati problema sa zakonom. Ostavi ga u režiji". Nakon toga se Anđa uozbiljila pa je Petru rekla: "Ja bih htjela da ne ideš u boy bend smjeru, probaj dodati malo oštrine svom nastupu". "Meni je bilo impresivnije dok si pričao nego pjevao. Ali ni to nije loše", rekao je Fox.

"Mislim da kad bih ja nešto sad rekao protiv ove cure da bi me grom pogodio"

Favoritkinja u ovoj sezoni showa, Kim Verson, otpjevala je pjesmu Jelene Radan "Letim do snova". "Ti si to otpjevala s lakoćom i onako ziheraški. Mislim da ćeš ti dati još puno više. Morat ćeš se malo više otvoriti i tu svoju skromnost usmjerit negdje drugdje. Za ovaj posao moraš malo više gristi", savjetovao joj je Tony. "Sjetila sam se nekako Janis Joplin. Samo ostani kakva jesi, super si", komentirala je Anđa. "Mislim da kad bih ja nešto sad rekao protiv ove cure da bi me grom pogodio. Vjerujem da možeš dogurati daleko, neovisno o ovom showu", rekao je Fox.

"Kako to izgleda kad te konj ugrize?"

Adrijana Baković otpjevala je pjesmu Nine Badrić "Dodiri od stakla". Tony joj je rekao kako puno bolje izgleda nego na audicijama i kako je pokazala potrebnu samouvjerenost, a Anđa je navela: "Bila si super, samo nemoj toliko razmišljati o koreografiji". "Možda bi bilo zanimljivije da nam kažeš kako to izgleda kad te konj ugrize?", pitao ju je Fox budući da je Adrijana govoreći o sebi kazala kako ju je jednom konj ugrizao.

"Duje zna da ja volim muškarce koji me zajebavaju"

Za live nastup Duje Stanišić je odabrao pjesmu Vinka Coce "Vilo moja". "Moram ti reći da si pravi predstavnik svoga kraja. Lijepo si to izveo, iznenadio si me. Sretno ti dalje bilo, treba nam takav čovjek, kupio si sve oko sebe", rekao je Tony. "Ja i Duje smo se dogovorili, on zna da ja volim muškarce koji me zajebavaju. Sretna sam što si ovdje jer si vrlo zabavan", kazala je Anđa. "Stvarno si očarao sve, šta da ti kažem sve", rekao je Fox.

"Da te još konj ujede, gdje bi ti bio kraj"

Helena Hunčaga otpjevala je pjesmu "Mogu i sama" Mayales. "Ti si fenomenalna. Stvarno si nas očarala. Ja nemam riječi, prvi put. Genijalno. Bravo. Super. Samo tako dalje", rekao joj je Tony, dok je Anđa kazala: "Imala si najbolji nastup večeras". "Imaš posve izgrađen glazbeni stav, što je stvarno čudno za nekog tako mladog. Da te još konj ujede, gdje bi ti bio kraj", izvalio je Fox.

"Ti si toliko simpatičan da ovaj show tebe hitno treba"

Kauboj Jurica Gorša, koji je večeras proslavio i rođendan, za prvi live nastup odabrao je pjesmu "Balkan" grupe Azra. "Čovjek koji nevjerojatno puno pjesama ima u toj gitari... Kao jukebox. Još i bolji... Ne moraš biti toliko skroman, budi samouvjeren i pokaži ono što jesi. Još jednom se kajem što još prošle godine nisi bio na ovoj bini", rekao mu je Tony. "Ti si toliko simpatičan da ovaj show tebe hitno treba", navela je Anđa. "Jel` bar tebe konj ujeo?", zanimalo je Foxa, a kad mu je Jurica odgovorio da nije, Fox ga je pitao kakav je on to kauboj. "Mene je kobila izbacila iz sedla", odgovorio mu je Jurica.

"Sviđa mi se ta promuklost u glasu koju imaš"

Maja Malić dobila je priliku biti 16. u Top15. Za prvi live nastup je odabrala pjesmu "Tvoja ljubav" Bastardza. "Ti si definitivno preskočila puno stepenica. Ovo je bio pravi profesionalni nastup. Sviđa mi se ta promuklost u glasu koju imaš", naveo je Tony nakon Majinog nastupa, a s njim se složila i Anđa: "Imaš predivnu boju glasa. Čuvaj svoj glas, super si bila". Fox opet ništa pametnog nije imao za reći: "Ja ne bih nastavio hvaliti tvoj glas, oni su to dosta napravili. Mogla bi se malo posvetiti i ekologiji".

"Daj to gvožđe izvadi iz usta"

"Putujem" Marka Tolje bila je pjesma koju je za live nastup odabra Dino Antonić. "Ne mogu prestati pljeskati. Ti ćeš biti najveće iznenađenje ovog showa. To je mjuzikl, to je pozitiva. Širiš pozitivu, a to je jako potrebno u današnje vrijeme", izjavio je Tony. "Ja tebe volim, to znaš", rekla je Anđa nazvavši Dinu "divnim osvježenjem". "Mislim da ovako nešto lijepo vidjeti, malo si Elton John, Marko Tolja, malo onaj naš poznati pijanist... Stvarno si zanimljiv, samo daj to gvožđe izvadi iz usta", rekao mu je Fox kojeg je Dinin piercing na bradi očito bockao u oči.

"Zadrži taj sjaj u očima"

Hana Blažević, kći legendarnog Krešimira Kreše Blaževića, frontmena grupe Animatori, otpjevala je "Treblebass" Svadbasa. "Onaj sjaj u očima koji sam vidio dok si pjevala je osjećaj da lebdiš i da si metar i pol iznad pozornice. Zadrži taj osjećaj. Mislim da je tvoj otac uz tebe", rekao je Tony Hani nakon nastupa. "Vidi se da vladaš pozornicom", nadovezala se Anđa, dok je Fox komentirao kako je "sad baš teška konkurencija".

"Meni se činiš rokerski ok, ali malo mliječno previše, ako to možeš malo na viski nabaciti, bio bih ti zahvalan"

Vilibald Kovač, od milja u showu prozvan "Legolas", otpjevao je pjesmu "Ljubavna" Parnog Valjka. "Stvarno će biti teško izbaciti šest kandidata u ovom dijelu showa. Ne znam jel` to kamera uspjela snimiti, nadam se da je, ali kad se ti namrštiš i tvoj otac se namršti. Prođeš li, predlažem jedan duel s ocem na gitari", rekao je Tony, dok je Vilibalda iz publike pozorno pratio otac, također glazbenik. "Meni se ti sviđaš od kad sam te prvi put čula. Bravo", rekla je i dalje sladunjava Anđa. "Meni se činiš rokerski ok, ali malo mliječno previše, ako to možeš malo na viski nabaciti, bio bih ti zahvalan", rekao je Fox.

"Uvijek pucaš po šavovima"

Isabella Kim Popović, kći Danijela Popovića, koja je u Top16 dospjela zato što je Lucija Kukor odustala od showa, otpjevala je pjesmu "Zora bijela" Lane Jurčević. Iako je zvučala najgore od svih kandidata koje se večeras imalo prilike čuti, žiri je bio neopisivo blag prema njoj. "Osjetila se nervoza, uzbuđenje, nisi bila dovoljno opuštena. Kao što sam već rekao, ti ćeš se sigurno ovim poslom baviti, bez obzira na ishod", naveo je Tony. "Ti si jako osjećajna i uvijek pucaš po šavovima. Malo budi blaža prema sebi. Imaš sve. Bravo, veliki pomak od audicija", rekla je Anđa koja se očito prisjetila da je Isabella nakon gotovo svake plakala. "Rekao bih da je vokalno ok, ali fali jedna iskra koju smo vidjeli kod drugih kandidata", naveo je Fox.

"Imaš boju glasa koja prodaje turističke aranžmane u Dalmaciji"

Posljednji u prvoj live emisiji nastupio je Boris Rogoznica koji je otpjevao pjesmu "Loše vino" Bijelog Dugmeta. "Jesi ti čuo taj falš? Možda će te spasiti glasovi ženskog dijela publike. Nemoj dok pjevaš misliti na to kako izgledaš", rekao je Tony. "Imaš boju glasa koja prodaje turističke aranžmane u Dalmaciji i svatko ženskog spola bi htio da mu netko tim glasom šapuće na uho, ali u pravu je Tony, budi točan", navela je Anđa. "Imao si teške trenutke u životu. Možda su te čak napale i vjeverice. Ali budi točan", izjavio je Fox.

Pročitajte više