Hugh Hefner platio je 75.000 dolara da ga pokopaju kraj ove slavne holivudske glumice

Foto: Profimedia

HUGH HEFNER platio je 75.000 dolara (oko pola milijuna kuna) da bude pokopan u grobu pored holivudske zvijezde Marilyn Monroe, unatoč činjenici da se par nikada nije upoznao.

Međutim, iako ju nije upoznao, Hefner je od Marylin napravio Playboy ikonu nakon što je kupio neke njezine golišave fotografije koje je pristala snimiti kad joj je falilo novca.

Kasnije, kada je Marylin bila jedna od najvećih i najprepoznatljivijih svjetskih zvijezda, Hefner je fotografije objavio u časopisu a da nije rekao Monroe, koja je kasnije rekla da je morala kupiti časopis da se sama uvjeri.

Hefner je umro u rujnu 2017., a njegovi posmrtni ostaci nalaze se u kripti na groblju Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park u Los Angelesu. Odmah do njega grob je Marylin, koja je preminula 1962. u dobi od samo 36 godina.

Hefner je svoju odluku da ga se pokopa pored Marylin donio godinama ranije, kada je Los Angeles Timesu 2009. rekao: "Vjerujem u simbolične stvari. Provesti vječnost pored Marilyn je preslatko da bi se propustilo."

Marylin za fotke plaćeno samo 50 dolara

Potvrdio je i da je platio 75.000 dolara za mjesto uz glumicu, što je razljutilo feministkinje koje su istaknule da je Hefner objavio njene gole fotografije bez njezina pristanka i da joj nije dao ni lipe. Zapravo, kada je pristala na fotografije 1949. godine, plaćeno joj je samo 50 dolara za njih, a tada je zamolila fotografa da ih pokuša snimiti tako da ona ne bude prepoznatljiva.

Hefner ih je kasnije platio 500 dolara i objavio na središnjem mjestu u prvom Playboyevom časopisu.

2011. Hefner je rekao Piersu Morganu: "Ona je zapravo bila na tečaju glume mog brata u New Yorku. Ali stvarnost je takva da je nikad nisam upoznao. Jednom sam s njom razgovarao telefonom, ali je nikad nisam upoznao. Otišla je, nažalost, prije nego što sam došao ovdje", priznao je.

Pročitajte više