Tonči Huljić o gašenju Magazina: Ne treba prljati budućnost novim pjesmama

Foto: Miroslav Lelas/Milan Sabic/PIXSELL

Tonči Huljić, hrvatski glazbenik i producent čija karijera traje već četiri desetljeća, na društvenim mrežama je objavio da je u svoj tim uzeo bivšeg natjecatelja Superstara, Petra Šegedina, za kojeg tvrdi kako ima "glas kojeg nemamo u našoj ponudi".

"Kod njega mi se svidjela osobnost, glas kojeg nemamo u našoj ponudi. Volim birati neke takve tipove pjesama koji zapravo nisi u stilu izvođača koje ja inače radim i koji pjevaju tradicionalnu dalmatinsku pjesmu. Kada imam nekoga tako svježeg, onda ne moram razmišljati je li ta pjesma za njega ili za nekog drugog. Ja ipak u svom životu imam prioritete.

On nema pandan i kada pjesma odgovara njemu, ne moram razmišljati bi li ta ista pjesma odgovarala Graši, Joli ili bilo kome drugom. To su potpuno raznovrsni tipovi pjevača. On je mlada osoba, a stara duša i točno ono što je Grašo kazao: 'Izvana mlad, a iznutra star'. Izuzetno je simpatičan i ljudi će se u to uvjeriti", rekao je za Story i otkrio da mu je dao i umjetničko ime Pijero.

"Budućnost Magazina je u mojim rukama"

Usprkos novim glasovima i imenima za koje će se zasigurno čuti na našoj estradi, Huljić je još uvijek najpoznatiji po grupi Magazin, jednom od najpopularnijih glazbenih sastava ovih prostora. Oko trenutne i najdugovječnije pjevačice ove grupe, Andree Šušnjare, nedavno su kružile glasine da će napustiti Magazin i započeti solo karijeru. Huljić je rekao kako "nije vidio te priloge".

"Što se tiče Magazina, njegova budućnost je ionako u mojim rukama, ali je pitanje da li nakon tako velike prošlosti, uopće treba budućnost? Ne znam, vidjet ćemo, imam neke ideje u glavi koje vrtim, uostalom, ona još uvijek nije otišla. Mislim oni imaju dovoljnu ostavštinu pjesama, koju mogu eksploatirati do kraja života, uključujući i Andreu, koja mi je jako draga", rekao je Huljić.

Također, otkrio je kako se, usprkos odlasku člana benda, Magazin "nikada ne može ugasiti jer on živi u glavama i srcima generacija i generacija".

"Međutim dolaze nove generacije, pitanje je hoće li oni otkriti stari Magazin ili ne. Primjerice, znate li neku novu pjesmu s albuma Rolling Stonesa? Vjerojatno ne znate. Hoćete li ići na njihov koncert zbog pjesama koje vas podsjećaju na neka sretna i bezbrižna vremena? Vjerojatno hoćete. Možda ne treba prljati budućnost novim pjesmama, tko zna. Sve je moguće, ali ja sam okrenut sada sebi, toliko vam mogu reći", zaključio je.

Pročitajte više