Humanitarna utakmica: Brojni poznati će zaigrati hokej na travi za djecu s autizmom

Foto: Facebook

HUMANITARNE utakmice hokeja na travi "Hura!" održat će se 11.06.2016. u Zagrebu, s početkom u 09.30 sati u hokejaškom klubu Jedinstvo. Cilj utakmica je prikupljanje 12.550 kuna koliko je potrebno za održavanje "Ljetne škole tenisa" za 24 djece s poteškoćama iz spektra autizma.

Organizator događaja je teniski klub Travnjak, uz podršku i sponzorstvo tvrtki Metroteka i Implementacija snova. Cjelokupni iznos od utakmice bit će doniran za održavanje "Ljetne škole tenisa". Ulaznice je moguće kupiti na sustavu Entrio, ili na ulazu u stadion, po cijenama od 30kn, 40kn ili 100kn, ovisno o mogućnostima.

Mnogi stručnjaci tenis smatraju odličnim prvim sportom za djecu, jer razvija velik broj temeljnih vještina potrebnih za ostale sportove i aktivnosti. Trenira se u malim skupinama, pri čemu djeca mogu primjenjivati naučena socijalna ponašanja (obraćanje pažnje na sugovornika, partnera u igri, slijeđenje naloga, oponašanje drugih) uz poticanje motoričkih i koordinacijskih vještina djeteta i, ono najvažnije, daje im se prilika za širenje interesa, zabavu, pozitivni učinak na zdravlje i cjelokupan razvoj djeteta. A roditelji dobivaju priliku za upoznavanje drugih roditelja sa sličnim situacijama i dijeljenje iskustava.

Da bi se djeci omogućilo igranje tenisa, u utakmicama hokeja na travi, sudjelovat će timovi tvrtki Metroteka i Implementacija snova, kao i niz osoba iz javnog života, među kojima i Indexovi Vojislav Mazzocoo i Andrea Andrassy.

Nitko od poznatih osoba koje sudjeluju nema iskustva igranja hokeja na travi, što će utakmice učiniti još zabavnijima. Hokej na travi je u Hrvatskoj poprilično nepoznat sport pa organizatori ovom prilikom žele široj publici predstaviti i taj sport.

 

Pročitajte više