I mi imamo svoj adut za smijeh: Hrvatski stand up među top 10 u svijetu

Foto: Press

Marina Orsag pobjedila je na Jokenation natjecanju za Kontinentalnu Europu i Rusiju i time ušla u prvih deset komičara/ki svijeta. Natjecanje je to koje organizira Monterux Comedy Festival i koje je počelo u sprnju ove godine. Preko 2000 komičara/ki prijavilo se u svakoj regiji i odabirom žirija odabrano je 20 polufinalista po regiji, zatim je glasanjem publike i žirija odabralo 8 finalista te je za kontinentalnu Europu i Rusiju žiri odabrao našu Marinu.

"Još uvijek sam u šoku i mislim da me trema počela prat od kad sam primila tu vijest. Onak iz cijele Kontinentalne Europe i Rusije, žiri je odabrao mene? Pa ne vjerujem, zakon! Jedva čekam polazak i upoznavanje cijele te ekipe i iskustvo i jooooj. I tak. Sad me čeka priprema i maltretiranje prijatelja i prijateljica pričanjem na engleskom da se ufuram i onda put i sir i čokolada i smijalica", rekla je Marina nakon objave pobjednika.

Marina Orsag osnivačica je stand up scene u Hrvatskoj, direktorica i voditeljica kluba Studio Smijeha u Vlaškoj 92, pokretačica open mic natjecanja za nove nade stand up scene i njihova mentorica, organizatorica brojnih festivala te nepresušan izvor pozitivne energije. S preko 2000 odrađenih nastupa u desetogodišnjoj karijeri, komičarka je s najdužim stažom na ovim prostorima, a ulazak među Jokenation komičare kruna je dosadašnjeg rada.

Marinin nastup na rasporedu je 04.12. u 20.15h u predivnom Stravinski Auditoriumu u Montreuxu i to uz Ambasadora regije Igora Meersona te ostalih 4 finalista/ica s engleskog govornog područja i njihovih ambasadora/ica. Također kako njen put ne bi bio zbog samo jednog nastupa organizatori su odlučili Marini dati još dva nastupa u Montreuxu i to u Stand up Hall-u.

 

Upravo saznala da nastupam u Montreuxu ne jednom, ne dva puta već tri puta!!! Weeeeee, nastup mi je 03.12. u Stand up...

Posted by Marina Orsag on Tuesday, November 17, 2015
 

Upravo sam saznala da nastupamo u ovoj dvorani u Montreuxu 04.12. Trema je već krenula...

Posted by Marina Orsag on Monday, November 16, 2015

Pročitajte više