I najboljima se događa: Google u Hrvatskoj obilježio Dan djeteta na pogrešan datum

Screenshot: Google

"DANAS će oko 350 tisuća djece prvi put u svom životu otvoriti oči. Rodit će se u različitim zemljama, ali će naučiti govoriti univerzalni jezik iznenađenja, fascinacije, straha, sreće i nade. Kako budu rasli, tako će koristiti te emocije kako bi i nas naučili kako živjeti i vidjet ćemo svoje živote kroz nove, svježe oči", napisali su autori novog Google doodlea kojeg je najpoznatija svjetska tražilica danas posvetila Međunarodnom danu djece.

Za razliku od mnogih prethodnih, ovaj Google doodle odnosio se samo na Hrvatsku, no čini se da su njegovi autori posve promašili datum. Međunarodni dan djece se naime u svijetu obilježava 20. studenog, što je Google ranijih godina uredno i obilježavao na taj datum.

U Hrvatskoj se pak, prema podacima Ministarstva socijalne politike i mladih, Dječji tjedan obilježava u prvom punom tjednu listopada. Ove je godine tako započeo u ponedjeljak, 5. listopada, kada je i obilježen Dan djeteta, a završio je u nedjelju, 11. listopada.

11. studeni kao Međunarodni dan djeteta u Hrvatskoj naveden je tek u Wikipediji, koja je očito poslužila kao (ne)dovoljno  vjerodostojan izvor informacija za googleovce.

Neovisno o datumu, poruka iza današnjeg Google doodlea je svakako hvalevrijedna, svakoga dana: "Međunarodni dan djeteta obilježavamo kako bi podigli svijest o mogućnostima koje se skrivaju u svakoj mladoj osobi i načinima na koje mogu poboljšati naš svijet, kao i nas same. Potencijali koji se skrivaju u djeci su nemjerljivi. Pomozimo im da daju najbolje od sebe, kako bi i mi, kao društvo, mogli učiniti to isto".

Pročitajte više