I poznate boli: Iva Šulentić, Bojan Navojec i Nevena Rendeli imaju važnu poruku za vas

Screenshot: Facebook

IVA Šulentić, Frano Mašković, Snježana Tribuson, Bojan Navojec, Nevena Rendeli i Marija Škaričić samo su dio poznate ekipe koja je svojim agažmanom u videu "BoliMe" zajednice dala podršku mentalnom zdravlju mladih u adolescentskoj i studentskoj dobi.

"Promičemo svjesnost o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti, potičemo edukaciju i zalaganje za boljitak na području mentalnoga zdravlja. Ova inicijativa prva je ovakvog karaktera u Hrvatskoj, a s obzirom na važnost teme i neophodnom komuniciranju o istoj, nadamo se da će naići na pozitivan odjek u javnosti. Zelena je boja svjesnosti o važnosti mentalnoga zdravlja.
Inicijativa BoliMe počiva na sedam skrbnih postulata: podržavanje, ohrabrivanje, slušanje, prihvaćanje, vjerovanje, poštovanje i usklađivanje", stoji na stranicama mlade zajednice sa hvalevrijednim ciljem.

Inicijativa BoliMe nastala je u Prvoj gimnaziji u Zagrebu, a upravo jučer je započeo Tjedan mentalnoga zdravlja Prve. Škola je istovremeno ispunjena portretima učenika i profesora koji svojim sretnim licima propituju ideju skrivene tuge priznanjem "ovo sam ja, tužan".

Kako su poznate osobe dale podršku inicijativi, pogledajte u videu.

 
Boli me

...kad te boli moraš reći.

Posted by BoliMe on Monday, 12 October 2015

Pročitajte više