Identični blizanci glumili jedan drugoga da spavaju sa što više žena pa požalili

Ilustracija: Instagram

IDENTIČNIM blizancima sud u Brazilu naredio je da obojica moraju plaćati alimentaciju nakon što su navodno glumili jedan drugoga kako bi što više žena odveli u krevet.

Blizanci Fernando i Fabricio pokušali su izbjeći odgovornost za bebu, s obzirom na to da su DNK testovi pokazali neuvjerljive rezultate, prenosi The Sun.

DNK test navodno nije dao uvjerljive rezultate jer su braća toliko genetski slična, a svaki od braće okrivio je drugoga, prema pisanju brazilskog sajta Globo reports.

No sudac je presudio da oni nedužnom djetetu uskraćuju pravo na poznavanje biološkog oca.

Okružni sudac Filipe Luis Peruca na sudu Cachoeira Alta, u brazilskoj saveznoj državi Goiás, rekao je da obojica moraju biti zavedena u rodni list.

Ta odluka prisiljava obojicu muškaraca na plaćanje alimentacije u iznosu od 30 posto minimalne plaće - 230 brazilskih reala (oko 400 kuna).

"Bilo je jasno da su braća koristila ime drugog, bilo da privuku što je moguće više žena, ili da prikriju izdaju u svom odnosu", zaključio je sudac. 

Majka djeteta rekla je sudu da je imala kratku vezu s ocem djeteta, za kojeg je mislila da je Fernando. U svom je svjedočenju izjavila da je tog čovjeka upoznala na zabavi zajedničkog prijatelja.

"Rekao mi je da ima brata blizanca, no nismo se upoznali. U to vrijeme ništa nisam sumnjala", rekla je sudu. No kasnije je počela preispitivati njegov identitet: "Čudna stvar oko tog dana je da se predstavio kao Fernando, no došao je žutim motociklom za koji je rekao da pripada Fabriciju."

"Jedan od braće, u zloj namjeri, pokušava prikriti očinstvo", nastavio je sudac. "Takvo ponašanje, naravno, pravosuđe ne bi smjelo poticati. Naprotiv, mora osuditi nespretno ponašanje, osobito u slučaju u kojem optuženici nastoje iskoristiti vlastitu nespretnost", dodao je.

"S obzirom na osobitosti slučaja, vjerujem da je odluka koja najbolje utjelovljuje koncept pravde ona koja poštuje interese i prava djeteta na štetu krivovjernih optuženika", zaključio je.

Pročitajte više