Ima 71 godinu, a žene diljem svijeta kopiraju njene trikove za ljepotu

 Foto: Guliver image/Getty images/Rex

ZNATE li tko je Norma Kamali?

Ako do sad za nju niste čuli, ime ove 71-godišnje američke dizajnerice sigurno ćete zapamtiti kad vidite kako izgleda. 

 
Mladoliki izgled i zavidan stas Normu su lansirali među zvijezde, a ona je u medijima nebrojeno puta istaknula da se nikada nije podvrgnula plastičnoj operaciji, već o svojoj ljepoti brine na prirodan način. A svojim (bar) 30 godina mlađim izgledom, dizajnerica je potakla žene diljem svijeta da mahom kopiraju njene savjete za ljepotu koje je otkrila za portal Today. 
 
1. Kosu četkajte samo drvenom četkom
 
Koristite samo četke i češljeve s drvenim zupcima koji stimuliraju točke za opuštanje na lubanji, potiču krvotok i općenito čine kosu ljepšom. 
 
2. Umivajte se zelenim čajem
 
Zeleni čaj bogat je obnavljajućim antioksidansima od kojih koža ima puno koristi, bez obzira na to pijete li ga li se u njemu umivate. A kako biste smanjili i obrisali sitne bore ispod očiju, umočite papirnati ručnik u rashlađeni zeleni čaj, iscijedite višak tekućine i prislonite preko lica na nekoliko minuta.
 
3. Masirajte uši
 
Na ušima postoje različite pritisne točke, čijom se masažom stimuliraju određeni dijelovi tijela. Redovita masaža ušiju pomoći će vam u opuštanju svih organa, što će pozitivno utjecati i na vaš izgled.
 
4. Izbacite obrađeni šećer iz prehrane
 
Općenito, izbjegavajte što više možete prerađenu hrana, koja je često prekrcana šećerom. Previše šećera nepovoljno utječu na vašu ljepotu, ali i cjelokupno fizičko zdravlje.
 
5. Dodajte u svoju prehranu namirnice koje potiču bolji san
 
Hrana bogata triptofanom pomaže u lakšem i boljem snu koji je iznimno važan za ljepotu i zdravlje,  a neke od namirnica koje sadrže ovu esencijalnu aminokiselinu i koje biste trebali uvesti u svakodnevnu prehranu su avokadu, med i orašasti plodovi. 
 
 
6. Pijte vodu sobne temperature
 
Ledena voda vas može "začepiti", dok mlaka voda jednostavno nije ugodna za piće. Idealna temperatura vode je ona sobna, jer je kompatibilna s vašim tijelom.
 
7. Ne prekrivajte nedostatke
 
Prekrivanje nedostataka na tijelu s kojima ste nezadovoljni, neće vas učiniti sretnijima. Samopouzdanje dolazi kada napokon sebi i ostalima otkrijete svoje "mane" i naučite ih voljeti. 
 
8. Prihvatite svoju prirodnu ljepotu
 
Budete li slijedili prethodne korake u Norminoj rutini, brzo ćete vidjeti pozitivne rezultate, a jedino što vam preostaje je da se zaljubite u svoj prirodan izgled i smanjite ili potpuno izbacite šminku.

Pročitajte više