Ima samo 26 godina, a na jednom izumu okrenuo je milijardu dolara

Screenshot: YouTube

JOHN COLLISON irski je suosnivač tvrtke za digitalno plaćanje Stripe kojeg je Forbes proglasio najmlađim milijarderom na svijetu koji je samostalno stekao svoje bogatstvo, prenosi Time.

Vrijednost njegove kompanije iznosi 9.2 milijarde dolara i dovela je braću Collison na sam vrh milijardera koji su sami stekli svoje bogatstvo.

"Collison i njegov brat Patrick počeli su se baviti kodiranjem još kao djeca, natječući se jedan protiv drugog kako bi svladali zanat", piše Forbes.

Prije nego su osnovali kompaniju Stripe, braća su još u tinejdžerskim danima osnovali tvrtku Auctomatic koju su prodali 2008. godine za 5 milijuna dolara.

"Ne biste trebali graditi sve od početka potpuno sami. Stripe vam može dati infrastrukturu za nešto što bi inače bilo kompleksno odraditi", rekao je Collison u intervjuu za Forbes.

Collison je samo dva mjeseca mlađi od Evana Spiegela, suosnivača Snapchata čije se bogatstvo penje do 4.3 milijardi dolara, dok Collisonovo iznosi 1.1 milijardi dolara. Spiegel je 2015. godine proglašen najmlađim milijarderom na svijetu koji je samostalno postigao ovaj uspjeh sa samo 25 godina. 

Pročitajte više