Imamo još jednu pjesmu koja nije upala na Doru. Poslušajte je

Foto: Facebook

BABY Lasagna pobijedio je na Dori nakon što je u natjecanje upao jer je Zsa Zsa odustala.

HRT-ovi stručnjaci nisu prepoznali potencijal Baby Lasagne te su ispred njega stavili 24 izvođača, a Baby Lasagna je sinoć dobio više glasova publike nego sva njegova konkurencija zajedno.

Lista pjesama koje je HRT odbio se širi. 

HRT je, doznajemo, odbio i autorski dvojac Branimira Čakića i Ivana Ivića te njihovu pjesmu Dancing with memories. Poslušajte je. 

"Umetnici su po umobolnicama"

"Radeći na Glazbenome odjelu gotovo dva desetljeća, nagledao sam se generacija umjetnika osuđenih na zatvorena vrata. O kreativcima kazujem; kreativcima djetinjeg zanosa kojima natjecanja poput neupitno kvalitetnog Voicea nažalost ne mogu pomoći, jer ondje se nikad ne upada s vlastitim kompozicijama, već se izvode provjereni evergreeni i standardi koji opet odgovaraju vladarima monopola", kaže Čakić za Index.

"Vjerujete li odista da bi lani izabrali Mamu ŠČ da ju je poslao neki anoniman bend ili da bi skladbe uvijek istih autora bile zastupljene svake godine da je riječ o nepoznatnim imenima? Što tek reći o generičkiom pop gulašu švedskih autora za hrvatske izvođače koji, kontradiktorno, svoje mjesto nalaze kao hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Po svim parametrima mentaliteta, vjerujte mi da imam razloga mrmljati protiv svih članova stručnog žirija unatrag pet godina. Toliko su mi skladbi odbili da već sada komotno mogu objaviti album Dora rejections i u zahvalama sarkastično nanizati njihova imena i izjave kazujući ponešto o standardnim blamažama.

U ime gomile nepravedno otpalih autora ne želim govoriti, no u svoje mogu reći da će mi jednoga dana biti žao kada se budu crvenjeli i jalovo pravdali svoje uloge. Jer ove su mi godine zacimentirali odluku da, ukoliko me posluži zdravlje, nikad odustati neću", dodaje.

Spriječiti me neće čak ni spoznaja o vlastitoj Sizifovoj borbi. Dužan sam je, koliko sebi, toliko i svima koji su mi ukazali povjerenje i svoje talente i vrijeme i trud pripojili mojoj viziji. Dužan sam to i sirotim curama i dečkima pretvorenima u duševne zombije koji će do kraja svojih dana tumarati u krugu umobolnica diljem Lijepe naše.

"Vrata su im zatvorena jer nisu ničiji igrači"

"Među njima pamtim pojedince kojima su sva vrata zatvorena jer, eto, nisu bili ničiji igrači. Umjetnici su uglavnom ranjive duše i s njima treba nježno i posve suprotno od vrijeđanja i ruganja po društvenim mrežama.

Od mladih muljatora na visokim položajima nikad ne očekujem duhovno triježnjenje, ali da ni među starim prdonjama s ponešto iskustva nema časnih iznimaka, to mi jednostavno ne ide u glavu. Nakon tridesete, svatko iole trijezan posvud će prepozanti dokaze o naplatama; zvali ih mi karmičkim dugovima, Božjom voljom ili balansiranjem svemira, one baš nikoga ne štede.

Kad bi čovjek znao moć misli, ništa ružno ne bi ni pomislio, a kamoli učinio. A ružno je, trebam li opet tepati, otkantavati svu silu talentiranih autora jer od njih tobože nemaš koristi.

Vjerujem da sam naveo dovoljno snažne razloge zbog kojih me moji suradnici, prijatelji i znanci više neće odgovarati od marša na Doru i na još pokoji festival. Skladbi spremnih na snimanje imam dovoljno za tri životna vijeka; izbacivat ću ih i opet u kredit otići da ih sve snimim kako zaslužuju", zaključuje autor.

Je li ova pjesma trebala na Doru?

Ok, ovo ima reći pjevač, a vi nam recite - je li ova pjesma trebala na Doru?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.