"Imaš lijepu kosu, ali si predebela... I ja zapravo uopće ne tražim plavuše"

IAKO su do "velikog finala" Hrvatskog top modela ostala još dva tjedna, djevojke koje su preživjele sve eliminacijske krugove i dalje se ponašaju kao na početku showa - smetaju im opaske klijenata, loše vrijeme i odnos nekih članova žirija prema njima, no loše raspoloženje ne priječi ih na putu prema cilju. Priliku da postane nova manekenka zvijezda izgubila je 22-godišnja Marija Andrijašević, apsolventica modnog dizajna koja će se, unatoč ambicijama, modom ipak baviti iza piste.

Približavajući se finalu, djevojke su se u Milanu suočile s "lažnim klijentom" Marijom Frankovićem, koji ih je ponižavao na sve moguće načine, a Tei je hladno rekao: "Imaš lijepu kosu, ali si predebela... I ja zapravo uopće ne tražim plavuše". Marinu i Mariju pozvao je na večeru, a one su, bez ikakvog pojma s kim zapravo imaju posla, prihvatile poziv i našle se na udaru žirija koji ih je okarakterizirao kao naivne i upozorio ih da se "u auto ne sjeda sa svakim".

S obzirom da se proteklih tjedana dosta pisalo o sumnjivom ugovoru s modnom agencijom Major, RTL Televizija odlučila je prekinuti priče, pa su djevojke posjetile njihovo milansko sjedište i upoznale predsjednika udruge modnih agencija Guida Dolcija. "Nema alkohola, cigareta i droga", poručio im je, a u depresiju ih je bacio pričom o bokovima i dopuštenim mjerama u strogom modnom svijetu.

Rad s poznatim modnim fotografom Gianlucom Fontanom djevojkama se nakratko pretvorio u pravu noćnu moru - Tea je razljutila stilisticu petljajući joj se u posao te je doznala da za posao top modela treba smršavjeti pet kilograma, Valentina je bila ukočena, a Marini su usred fotosessiona ispale grudi. Unatoč kritikama, zaključeno je kako je Tea najbolje ispala na fotografijama, pa je 16-godišnjakinja dobila "injekciju samopouzdanja", prijeko potrebnu nakon što se našla na udaru kritika "modnih stručnjaka".

M.A.
Foto: RTL

Pročitajte više