Imena u Hrvata: Iznenadit će vas koliko Kolindi, Severina, Tita i Jovanki živi u lijepoj našoj

Foto/Screenshot: Instagram/YouTube/Hina

NAJČEŠĆE muško ime u Hrvatskoj je definitivno Ivan. Naime, prema posljednjem popisu stanovništva u Hrvatskoj živi 130828 Ivana, a kada je riječ o ženama najbrojnije su Marije kojih ima 126646.

Mi smo odlučili potražiti imenjake najpoznatijih ljudi u Hrvatskoj i rezultat nas je poprilično iznenadio. Predsjednica Kolinda u Hrvatskoj ima 26 imenjakinja, jer je prema popisu 2011. evidentirano njih 27. Vjerujemo da će na sljedećem popisu ovaj broj biti puno veći, budući da je Kolinda postala predsjednica tek 2015.

Severina Kojić nije jedina Severina u Hrvatskoj. Prema istom popisu, u Hrvatskoj živi 76 žena s imenom Severina. Vjerujemo da su mnoge ime dobile upravo po pjevačici.

Ime Tito u Hrvatskoj nosi 51 osoba, dok je žena s imenom Jovanka 1975.

Ladislav Ilčić također nije sam sa svojim neobičnim imenom, jer je evidentirano 1060 njegovih imenjaka.

Ivan Vilibor Sinčić prema posljednjem popisu nije imao imenjake, što bi se također moglo promijeniti na sljedećem popisu, a ni imena njegove djece Ksavera i Iskre nisu baš učestala u Hrvatskoj. Ksavera je 2011 bilo manje od 10, dok je Iskri bilo 326.

Meksičke sapunice su učinile svoje, budući da u Hrvatskoj tradicionalno ime Esmeralda nosi 55 žena. 11 ženskih osoba u Hrvatskoj nosi ime Rubi, 1603 žene nose ime Paola, a ime njezine sestrice blizanke Paulina nose 1358 žena. 

Pročitajte više