Independent: Plitvička jezera – savršeni vodeni svijet

ONLINE izdanje uglednog Independenta donosi članak o ljepotama Plitvičkih jezera, koja se u tekstu opisuje epitetima "praiskonska" i "nedirnuta". Po mišljenju novinarke Independenta, Plitvice prizivaju sliku pradavnih vremena u kojima je svijet bio nezagađen, kad su vode jezera bile tako prozirne da se kroz njih moglo vidjeti na desetke metara u dubinu.

Za doživljaj netaknute praiskonske prirode nije potreban povratak u vrijeme, valja samo otputovati do hrvatskog nacionalnog park Plitvice, stoji u tekstu pod naslovom "Plitvička jezera – savršeni vodeni svijet" objavljenom na stranicama Independenta, odnosno njegovog južnoafričkog izdanja.

Nekoliko izuma modernih vremena, kao što su uređeni puteljci koji se protežu kroz cijeli Nacionalni park, čamci i minibusi koji u tišini prevoze turiste na početne lokacija nekoliko različitih tura, sve to dodatno omogućava putnicima namjernicima da bez previše truda maksimalno uživaju u prirodnim ljepotama kristalno čistih voda i bezbrojnih slapova, piše novinarka Myrtle Ryan.

Plitvička jezera prelijevaju se padajući u bezbrojnim vodopadima, tako da se zvuk vode, radilo se o kapanju kiše u potoke ili huku velikih vodopada, dominantan u nedirnutoj prirodi Plitvičkih jezera koja se protežu na nekoliko hektara okruženih prekrasnom šumom, stoji u tekstu.

Turistički autobosi prevoze posjetitelje do jezera na najvišoj nadmorskoj razini, otkud se uređenim stazama spuštaju prema dole, prateći tok vode, zaključuje se u tekstu, koji još jednom potvrđuje da Hrvatska polako ali sigurno postaje veliki turistički hit.

Pročitajte više