Što mladi Hrvati misle o legalizaciji trave: "Smeće. Samo budem glup od toga"

Foto: TikTok

ČESTO se vode rasprave o tome treba li legalizirati uzgoj i posjedovanje marihuane. Tajland je prije 18 mjeseci legalizirao marihuanu i ta zemlja bila je prva u Aziji koja je dekriminalizirala konzumaciju ove biljke, sve dok nova tajlandska vlada nije najavila nove zakone o zabrani rekreativne upotrebe marihuane. Malta je prva država Europske unije u kojoj su legalizirani uzgoj i posjedovanje marihuane za osobne potrebe.

Pitali smo mlade Hrvate u Zagrebu što misle o legalizaciji trave u Hrvatskoj te jesu li je ikada pušili.

@index.hr "Smeće. Samo budem glup od toga i ništa drugo." #legalizacija #indexhr #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Nisam sigurna što će nam dileri raditi", pitala se prolaznica.

"Marihuana ne bi trebala biti legalna zato što ne utječe dobro na ostale ljude", "Smatram da ima vrlo degenerativne posljedice na mozak", "To nije za mlade, a ni za starije", rekli su nam neki Hrvati.

"Nekim ljudima marihuana pomaže"

Neki, zapravo manjina, tvrde da su za legalizaciju marihuane.

"Za legalizaciju sam, ali opet, s druge strane, treba uvesti zakon da bude tako i za alkohol. Znači, ako si uhvaćen, ako si napravio, tipa, automobilsku nesreću, onda odgovaraš", rekao je jedan prolaznik.

"Zavisi koje. Ako je ona blaža, koja nije pojačana s nečim. Nekim ljudima ta trava i pomogne da riješe neke svoje probleme, fizičke ili psihičke, što je dozvoljeno, za to jesam", dodala je jedna žena.

Jedan prolaznik je priznao da mu je bila ok

Drugi su priznali da su probali marihuanu te su se prisjetili kako im je bilo.

"Smeće. Samo postanem glup od toga i ništa drugo. Izgubim svu moguću volju i to je to", rekao je jedan prolaznik, a drugi je rekao da je isto probao i da mu je bilo u redu. Treći nam je rekao da nije probao tu drogu i odgovorio na pitanje bi li je probao u budućnosti. 

"U nekakve medicinske svrhe, da, ali ovako stvarno nemam potrebu za tim."

"Što će meni marihuana, što će ikome? Ako hoćeš nešto pušiti, puši cigarete", zaključio je mladić.

Pročitajte više