Influencerica s naslikanom maskom hodala po trgovini, oduzeta joj je putovnica

Foto: Instagram

INFLUENCERICI Leiji Se drugi je influencer na licu naslikao plavu masku kako bi vidjeli hoće li tko u trgovini primijetiti. 

Na početku videa snimljenog na Baliju vidi se kako im zaštitar brani ulazak jer nemaju zaštitne maske, a zatim u autu influencer Josh Paler na Seino lice crta masku i upozorava je kako se ne smije smijati ni govoriti da ljudi ne primijete kako zapravo ne nosi masku. 

Zaštitar ih je pustio u trgovinu, a oni su se nastavili snimati. U videu se vidi da ih neki u čudu gledaju, a na kraju joj je jedna žena i prišla te je upitala ima li to ona stvarno lažnu masku. 

Nakon što je video postao viralan, mnogi su osudili njihov postupak, a među njima je i policija Balija. Budući da je Paler tajvanske nacionalnosti, a Se Ruskinja, pročelnik ministarstva pravosuđa i ljudskih prava Balija rekao je kako će policija ispitati par te ih vjerojatno deportirati, piše Unilad.

"Nisu samo prekršili zakon već su namjerno provocirali javnost, stoga ih treba strože kazniti, ne samo novčanom kaznom već i deportacijom", rekao je šef tamošnje policije Dewa Nyoman Rai Dharmadi. 

Influenceri su se ispričali u videu u kojem sjede pokraj svog odvjetnika rekavši kako nisu imali namjeru omalovažavati tamošnje zakone, nego zabaviti ljude. Nakratko su za javnost zaključali svoje Instagram profile, no odmah nakon videa isprike su ih otključali.

Pročitajte više