INmusic je odgođen, organizatori ne vraćaju novac za ulaznice

Foto: Press/Julien Duval

PANDEMIJA koronavirusa promijenila je planove ljudi diljem svijeta, pa i mnogih u Hrvatskoj.

Svi oni koji su ovog ljeta planirali ići na festivale pomalo ostaju sve kraćih rukava, a samo su još dva festivala čiji se organizatori nadaju da će ih uspjeti održati. To su Sea Star u Umagu i Ultra Europe u Splitu

Među onima koji su odgođeni za 2021. godinu je INmusic festival. 

"Odlukom Vlade Republike Hrvatske donesene 23. travnja 2020. godine kojom se definiraju daljnje epidemiološke mjere i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koja uključuje i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja iznad 10 osoba, te slijedom odluka drugih europskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mjesecima diljem kontinenta, i službeno je postalo jasno da se 15. INmusic festival neće moći održati u najavljenom terminu. Iako smo očekivali ovakvu opravdanu odluku, teška srca prihvaćamo stvarnost u kojoj još neko vrijeme nećemo moći uživati u koncertima i festivalima, ali marljivo nastavljamo raditi na realizaciji 15. jubilarnog izdanja INmusic festivala u 2021. godini", stoji u objavi na službenim stranicama festivala.

Festival je odgođen za 21. do 23. lipnja 2021. godine, a ulaznice ostaju važeće za taj termin. Oni koji su se ponadali da će dobiti novac nazad, u tome neće imati uspjeha. Naime, već prilikom prodaje ulaznica organizacija INmusica pojasnila je u kojim slučajevima nema povrata novca.

"Povrat sredstava od kupljenih ulaznica nije moguć u slučaju potpunog ili djelomičnog otkazivanja festivala uzrokovanog višom silom kao što su: ekstremni vremenski uvjeti koji ugrožavaju sigurnost publike i/ili izvođača, elementarne nepogode, požar, smrtni slučaj/bolest izvođača ili njima bliske osobe, zastoj ili obustava rada prometnih sustava (zračne luke, granični prijelazi, i sl.), rat, terorizam ili teroristički rizik, izgredi, ili temeljem odluke nadležnih službi sigurnosti o prekidu rada festivala, odluke gradskih i državnih ureda o prekidu kulturnih i zabavnih događanja (dan žalosti) ili bilo koje druge pojave ili odluke nadležnog tijela koja leži izvan moći organizatora. Jednom kupljena ulaznica ne može se vratiti, osim u slučaju otkazivanja cijelog festivala od strane organizatora iz razloga koji nisu viša sila, i to u vremenskom periodu i pod uvjetima koje propisuje organizator", stoji u upozorenjima na njihovoj stranici.

Onima koji su kupili ulaznice preostaje samo doći na festival 2021. godine.

Pročitajte više