Insta vs stvarnost: 5 Instagramuša koje se ne boje pokazati istinu iza fotki

Foto: Instagram

NIJE tajna da je influenceri i ostale Instagramuše svoje živote vole na društvenim mrežama pokazuju na uljepšan način te ističu samo one zanimljive dijelove, ali ne šteti se s vremena na vrijeme podsjetiti kako izgleda stvarnost iza njihovih fotografija.

U posljednje vrijeme sve je popularniji trend "Instagram vs stvarnost" - korisnici Instagrama uz obrađene i namještene fotografije objavljuju i one prirodne koje prikazuju kako zapravo izgleda nastanak besprijekorne fotke. Insider je izdvojio pet blogerica koji rade upravo to.

Chessie King

25-godišnja Londonka ne boji se pokazati svojim sljedbenicima da, koliko god njen život izgledao glamurozno i fantastično, to nije uvijek tako. Njezin Instagram posvećen je razbijanju mita o savršenosti, a to radi tako što ponosno objavljuje fotografije sebe kakve bi se mnogi bojali javno pokazati. To uključuje i grimase, neuspjele pokušaje poziranja i ono što smatra svojim nedostacima.

 

Karina Irby

Iako ima i svoj standardni profil s klasičnim Instagram fotkama, Irby ima i onaj na kojem pokazuje svoj život onakvim kakav zaista je. Tako Australka ponosno pokaže svoj podbradak, napuhani trbuh i sve ostalo čega se prosječne Instagramuše srame, a njeni pratitelji oduševljeni su objavama kojima ih časti.

 

Rianne Meijer

"Želim pokazati da fotografije koje ljudi vide na Instagramu, pogotovo od influencera, nikada zapravo nisu stvarne", rekla je Meijer iz Amsterdama Insider.

26-godišnja influencerica zajedno sa "savršenim" slikama objavljuje i one neugodne. Iako se na početku bojala da se ljudima to možda neće svidjeti, na kraju se ugodno iznenadila kada ju je upravo taj trend proslavio na Instagramu.

"Osjećam se kao da sam pronašla svoj glas kroz ovaj projekt i želim nastaviti pomoći graditi zajednicu koja se temelji na pozitivnoj poruci", zaključila je.

 

Sara Puhto

23-godišnjakinja iz Finske redovito podsjeća svoje sljedbenike koliko promjena poze može promijeniti način na koji izgledate.

Tako objavljuje dvije spojene fotke snimljene u istom trenutku - jednu namještenu i jednu prirodnu. "Ponekad objavljujem samo stvarne fotke da podsjećam ljude na to kako stvarnost iza Instagrama zapravo izgleda", napisala je u jednoj od objava.

 

Victoria Spence

"Samo želim da se svaka žena osjeća dobro u svojoj koži", kaže u svom opisu na profilu 24-godišnjakinja iz Manchestera.

"Iako je sjajno pokazati svoje najbolje 'ja', ali ako ste online da pomognete ljudima, trebate pokazati i svoju stvarnost. Kada neki pratitelj dođe na vaš profil i vidi da ste kopali po maminom ormaru umjesto kupovali nove krpice i da se i vi isto debljate, to mu pomaže da se osjeća bolje, znajući da nitko nije savršen i da nije sam", rekla je Spence za Insider.

 

Pročitajte više