Intervjuirao je za posao i oženio za šest mjeseci: Kako izgleda brak najbogatijeg para u povijesti

Foto: Wenn/Instagram

OSNIVAČ Amazona Jeff Bezos s vrijednošću od 105. milijarde dolara službeno je postao najbogatiji čovjek u povijesti čovječanstva, prema evidenciji Bloomberga pa nije ni čudo da javnost veoma zanima kako izgleda njegov brak sa suprugom MacKenzie, ženom koja je uz njega od samih početaka.

Kad je 1994. godine vozio od New Yorka do Seattlea i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila MacKenzie, baš kao i tijekom samih početaka kad je pokrenuo posao u vlastitoj garaži.

"Gledati svog partnera, osobu koju volite, u jednoj takvoj avanturi - ima li išta bolje od toga?", rekla je MacKenzie u intervjuu za CBS. 

Upoznali su se u investicijskoj kompaniji D.E. Shaw, gdje je ona bila znanstvena suradnica, a on potpredsjednik. Jeff je bio prva osoba koja je intervjuirala MacKenzie za posao. Oboje su završili Princeton. 

"Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i zgodna, ali ipak sam imao tu sreću da vidim njezin životopis prije nego što sam je upoznao pa sam točno znao i kakva je bila u školi", našalio se u jednom intervjuu za Vogue. 

Kad je dobila posao, radili su u susjednim uredima, a MacKenzie je jednom prilikom otkrila da se zaljubila u njegov smijeh. Prva je povukla prvi potez i pozvala ga na ručak. Nakon tri mjeseca bili su zaručeni, nakon šest vjenčani.

Jeff pak kaže da je oduvijek znao da želi oženiti snalažljivu ženu. "Mnogim ljudima nije jasno što to znači... Nekoga tko bi me mogao izbaviti iz zatvora u nekoj zemlji trećeg svijeta", objasnio je jednom prilikom.

Njoj je prvoj pričao o svojoj ideji o Amazonu. Oboje su dali otkaz i otputovali u Seattle raditi na njegovoj ideji. MacKenzie je postala računovotkinja u Amazonu i tako je bila jedna od prvih Jeffovih zaposlenika.

Do 1990. godine živjeli su kao podstanari u kući s jednom spavaćom sobom u Seattleu, piše Wired. Danas imaju pet kuća diljem SAD-a, a Jeff je jedan od 25 najvećih vlasnika nekretnina u toj zemlji. Sve do 2013. godine, MacKenzie je u njihovoj obiteljskoj Hondi svako jutro vozila četvero djece u školu i zatim Jeffa na posao. Njihovi prijatelji su za Vogue otkrili da su "oni toliko normalna obitelj da je to nenormalno".

Drže se svojih svakodnevnik obiteljskih navika, a Jeff nastoji što više vremena provoditi s obitelji. Obrazovanje djece veoma im je važno, no ne trude se pružiti im samo klasičnu naobrazbu, već žele i da putuju, druže se ostalom djecom u susjedstvu kroz sport i ostale aktivnosti, ali i da uče mandarinski i mnogo toga drugog...

MacKenzie posjeduje i svoj mali stan u koji se voli povući kad piše novele koje su joj najveća strast. Tamo uglavnom provodi vrijeme kad osjeti inspiraciju sve dok ne dođe vrijeme da pokupi djecu iz škole, piše Business Insider. Sve svoje priče najprije podijeli sa suprugom koji je njezin "najbolji čitatelj", kako je jednom prilikom otkrila. Ipak, Amazon nikad nije objavio njezine priče. Trudi se držati što dalje od očiju javnosti.

MacKenzie tvrdi i da su njih dvoje sušte suprotnosti - Jeff je društven i obožava se družiti s ljudima, dok za nju "zabave predstavljaju živčane slomove". Suprug joj često kupuje odjeću da je razveseli, a priznao je i da je redovito on taj koji pere suđe kad dođe s posla. "Siguran sam da je to najseksi stvar koju radim", rekao je za Business Insider. 

Pročitajte više