Inženjer strojarstva odustao na posljednjem pitanju i napustio Joker s 2000 eura

Foto: Press

NATJECATELJ iz Ivanić-Grada, Matej Paranos (30), inženjer strojarstva, u kvizu Joker osvojio je 2000 eura. Nije želio riskirati na posljednjem pitanju pa je s 5000 pao na niži iznos. Pokazalo se da je bila dobra odluka da odustane, jer da je odgovarao na pitanje, odabrao bi pogrešan odgovor, pa bi u tom slučaju osvojio i znatno manje novca.

Kako se zove staro arapsko pismo, korišteno za ispisivanje najstarijih rukopisa Kurana na pergamentu, ali i za arhitektonsku dekoraciju -  A: kufsko pismo, B: arapsko pismo, C: karačko pismo, D: tafilačko pismo? Matej bi se odlučio za odgovor B, a točan je zapravo A kufsko pismo.

Odlično su mu išla prva pitanja, među kojima je bilo i: Iza kojeg se umjetničkog imena krije reper pravog imena i prezimena Marin Ivanović - A: Grše, B: Target, C: Nered, D: Stoka. Matej se bez oklijevanja odlučio za odgovor D: Stoka, koji je i bio točan.

Odustao je na zadnjem pitanju

Sjajno mu je išlo i na sportskom pitanju: Tko je proglašen za najboljeg vratara na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. godine u Brazilu? A: David De Gea, B: Manuel Neuer, C: Keylor Navas, D: Sergio Romero. Tu je točan odgovor bio B: Manuel Neuer.

Tri je jokera potrošio na pitanje o preteči Googlea: Larry Page i Sergey Brin, još kao studenti stvorili su svoj prvi pretraživač, preteču Googlea. Kako su ga nazvali - A: AskJeeves, B: BackRub, C: DuckDuckGo, D: GoFindSomething. Koristeći jokere ostao mu je odgovor B: BackRub.

Na kraju je došao do iznosa od 5000 eura, što je korak do najvećeg mogućeg iznosa koji se može osvojiti u Jokeru. Međutim, odustao je na zadnjem pitanju i pao na novčanoj ljestvici te kući ponio 2000 eura.

Pročitajte više