Irski predstavnici: Potvrđeno nam je da je izraelska TV prekršila pravila ponašanja

Foto: EPA

Uoči početka finala Eurosonga Bambie Thug, nebinarna osoba koja predstavlja Irsku na Eurosongu (i koristi zamjenicu oni), objavili su novu izjavu na Instagramu nakon što su propustili generalnu probu za finale.

EBU im još nije odgovorio

Kažu da su podnijeli višestruke pritužbe organizatorima Eurosonga zbog situacija koju su doživjeli ovoga tjedna. Tvrde da je EBU ranije danas potvrdio njihovoj delegaciji da je izraelska televizija Kan "prekršila pravila ponašanja tijekom prvog polufinala Eurosonga".

"Strpljivo smo čekali da čujemo koje će radnje EBU poduzeti nakon kršenja pravila. Od tada smo vidjeli izjavu glavnog direktora EBU-a Noela Currana koja proturječi ovoj ranijoj potvrdi. Još uvijek čekamo službeno izjašnjavanje EBU-a", stoji u objavi Bambie Thug.

Nisu dali detalje o tome što se dogodilo tijekom navodnog kršenja pravila. Na Instagramu su ranije napisali da je "došlo do situacije za koju su zaključili da zahtijeva hitnu pozornost organizatora".

"EBU je ozbiljno shvatio tu situaciju i raspravljamo o tome što učiniti. To znači da smo propustili kostimografsku probu. Žao mi je zbog fanova koji su nas došli vidjeti. Nadam se da se vidimo večeras na pozornici", napisali su Bambie Thug.

Pročitajte više